Foto: @madalenakids/Instagram

Helovīns jeb Visu svēto dienas priekšvakars ik gadu tiek atzīmēts 31. oktobrī, kas šogad iekrīt pirmdienā. Tātad priekšā ir vēl veselas divas brīvdienas – atliku likām laika, sarūpētu atvasei kā burtiskā, tā pārnestā nozīmē satriecošu ietērpu Helovīna vakaram. "Cālis" sameklēja interesantas idejas, attēlu dalīšanās vietnē "Instagram" lūkojoties, kā vecāki dažādās valstīs bērnus ietērpuši iepriekšējos gados un daži paguvuši jau šogad. Iedvesmojies un uz priekšu!

Helovīna vakarā bērni ik gadu pārģērbjas par dažādiem spocīgiem un populāriem tēliem un apstaigā mājas tuvākā apkārtnē, prasot saldumus. Pa ielām cits par citu biedējošākos veidolos nereti klīst arī pieaugušie. Izgrebts ķirbis ar sveci viducī, kas izskatās pēc biedējošas galvas ar gailošām acīm, ir Helovīna simbols.

Šī tradīcija aizsākusies ASV, taču ar laiku kļuvusi populāra arī citās pasaules valstīs, tai skaitā Latvijā. Jāpiebilst, ka pie mums gan šiem no amerikāņiem aizgūtajiem svētkiem ir gana daudz pretinieku, kas uzskata, ka svešas tradīcijas Latvijā ievazāt nevajag, tāpēc lai paliek katra paša izvēle – posties Helovīna vakaram vai ne!

Vai vēl atceries filmu "101 dalmācietis"? Lūk, īsta Kruella De Vila, tikai miniatūrā!

A photo posted by Gremlin (@gremlinsplace) on Oct 31, 2015 at 5:04pm PDT

Palīdzēt meitai pārtapt mazā raganiņā ir pavisam vienkārši – vajag tikai melnu drēbju kārtu un dažus spocīgus aksesuārus. Konusveida cepuri var pagatavot arī pašu spēkiem.

Edvards Šķērrocis vienaldzīgu neatstās nevienu. Baiso asmeņu vietā – visparastākie plastmasas nazīši.

Daži rullīši platas bindes, spocīgs grims un mūmija gatava!

Bērns negrib Helovīna vakarā atstāt savu četrkājaino draugu mājās? Laba ideja, kā padarīt ķepaini par pilntiesīgu Helovīna vakara maskarādes dalībnieku, redzama šeit – Sarkangalvīte un vilks!

A photo posted by Daniela Janas (@danusa76) on Oct 27, 2016 at 12:07pm PDT

Šis attēls ir lielisks pierādījums tam, cik lielas pārmaiņas ir iespējams panākt ar grima palīdzību. Mīlīgs zēns pārtapis par biedējošu zombiju.

A photo posted by Amy 💁 (@amyfea07) on Oct 27, 2016 at 11:15am PDT

Tiem, kam patīk ne tik šaušalīgi tēli, Helovīna vakarā varētu patikt iejušanās pirātu ādā.

A photo posted by Angela (@burkard_photography) on Oct 26, 2016 at 8:45pm PDT

Skeleta tērpu pašam pagatavot varētu būt sarežģīti, taču tirdzniecības vietās tie ir plašā piedāvājumā, cits par citu biedējošāks.

Transformēšanās par Betmena naidnieku Džokeru lielas pūles un izdevumus neprasīs – noderēs kāds krekls un veste no tēta garderobes, arī grima uzklāšanai lielas grūtības nevajadzētu sagādāt.

A photo posted by Gremlin (@gremlinsplace) on Oct 31, 2015 at 5:04pm PDT

Kurš teicis, ka Helovīna ietērpam noteikti jābūt baisam?

Līgava no aizkapa valstības. Mazām dāmām patīk pucēties, tāpēc Helovīna vakaram šāds vienlaikus skaists un biedējošs ietērps ir kā radīts.

A photo posted by Donna Henderson (@donnalou1_) on Oct 28, 2016 at 11:43am PDT

Vienlaikus amizants un funkcionāls risinājums, ja ķipari ir tik aktīvi, ka, šķiet, cilvēku pūlī pazudīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!