Foto: Publicitātes foto

Latviešu valodā izdota pazīstamā somu rakstnieka Timo Parvela un viņa norvēģu kolēģa Bjērna Sortlanna grāmatu sērija "Kepler62". Kopā ar somu mākslinieku Pasi Pitkenenu viņi ir iztēlojušies mūsu dzīvi nākotnē, vēsta "Apgāds Zvaigzne ABC" pārstāve Kristīne Ilziņa.

Nezināmais cilvēkus vilinājis jau kopš senseniem laikiem. Vispirms viņi veica pavisam nelielus attālumus pa sauszemi, pēc tam devās tālāk un šķērsoja upes, kalnus, jūras un okeānus. Taču mūsdienās skatiens sniedzas vēl tālāk – plašajā Visumā, par ko savās grāmatās raksta arī Parvelas un Sortlanna.

Grāmatu autori iedvesmojās no NASA zinātnieku atklātās zvaigžņu sistēmas "Kapler", uz kuras planētām ir dzīvībai piemēroti apstākļi.

Grāmatu sērija "Kapler62" vēsta par laiku, kad zemeslode būs pārapdzīvota, un dabas resursi izsīks. Stāsta galvenie varoņi ir trīspadsmit gadus vecais Aris un viņa brālis Jonis, kurš slimo ar kādu retu slimību. Abi zēni kopā spēlē jauno, sarežģīto datorspēli "Kepler62", kuru tikai retajam izdodas pabeigt. Neviens nezina, kas gaida tos, kuri tiks galā ar pēdējo līmeni. Spēle zēnus ierauj pārgalvīgā piedzīvojumā, kurā viņiem pievienojas arī citi vienaudži.

Vai "Kepler62" ir tikai spēle? Vai varbūt valdība nolēmusi sūtīt kosmosā grupu bērnu, lai izpētītu Zemei līdzīgu planētu, uz kuras varētu būt iespējama dzīvība, un ar spēles palīdzību tiek atlasīta starptautiska komanda? To autori savam lasītājam atklāj grāmatu sērijā "Kapler62".

Grāmatu tekstu papildina arī mākslinieka Pasi Pitkenena ilustrācijas, kurš iemantojis atzinību, piedaloties "Dusmīgo putnu" (Angry Birds) veidošanā.

Izdevniecība laidusi klajā jau divas šīs sērijas grāmatas – "Ielūgums" un "Pirms starta", un pavisam drīz gaidāms arī turpinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!