Foto: Panthermedia/Scanpix
7. februārī visā pasaulē atzīmēs Vispasaules Drošāka interneta dienu. Iesaistot Latvijas bērnus un jauniešus, skolas un bibliotēkas, šajā dienā daudzpusīgas aktivitātes organizē "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centrs.

Nozīmīgākais no pasākumiem būs vērienīgs jauniešu forums "Es digitālo mediju vidē". Vispasaules Drošāka interneta diena tiek atzīmēta jau 14 gadu pēc kārtas.

Jauniešu forums "Es digitālo mediju vidē" notiks 7. februārī no pulksten 12 līdz 16 Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (Mūkusalas ielā 3). Forumā aicināti piedalīties 8.–12. klašu skolēni.

Foruma dienas kartībā ir jauniešu interneta mediju lietošanas paradumu analīze un diskusijas par šo tēmu. Pasākumā aicināti piedalīties Latvijā atzīti mediju vides eksperti – Artūrs Mednis un Reinis Zitmanis –, kuri sniegs prezentācijas par "gudru" mediju lietošanu. Iegūtās zināšanas palīdzēs foruma dalībniekiem attīstīt digitālās prasmes, kā ar sniegs zināšanas par jaunumiem moderno tehnoloģiju jomā. Tāpat pasākumā jaunieši varēs dzirdēt iedvesmojošus pieredzes stāstus un interesantus faktus par mediju izmantošanas paradumiem, stāsta pasākuma organizatori.

Tiem jauniešiem, kuriem nav iespējas apmeklēt forumu klātienē, tiks nodrošināta iespēja 7. februārī pieslēgties tiešraidei, lai varētu sekot līdzi pasākuma norisei attālināti – gan noklausīties ekspertu prezentācijas, gan kopā ar klasesbiedriem klasē diskutēt par iegūtajām atziņām.

"Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centrs aicina atzīmēt Drošāka interneta dienu visā Latvijā – skolās, bērnudārzos, bibliotēkās, bērnu un jauniešu centros, organizējot izglītojošus pasākumus un aktivitātes gan 7. februārī, gan visu mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!