Foto: Publicitātes attēli

Speciālā pedagoģe un ārste Aija Cukura un viņas meita, kura ir mūzikas skolotāja, Daina Cukura – Akmene sagatavojušas grāmatu "Logoritmika", ko nule izdevusi izdevniecība "Pētergailis".

Grāmatā ir apkopoti vingrinājumi valodas korekcijai un vispārējai attīstībai. Tie paredzēti gan vispārējo skolu audzēkņiem, gan bērniem ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Vingrinājumi palīdzēs attīstīt delnu un pirkstu sīko muskulatūru, pareizu elpošanu, skaņu artikulāciju, attīstīs valodu un runu; tajos daudz izmantoti mūzikas, kustību, spēļu un rotaļu elementi. Vingrinājumi un to veidi krājumā izklāstīti sistemātiski un uzskatāmi, vairākus vingrinājumus palīdzēs izprast fotoattēli.

Grāmatas autore ir ārste Aija Cukura, kuras profesionālais un akadēmiskais darbs ir saistīts ar speciālo pedagoģiju, līdztekus praktiskam darbam dažādās skolās, autore lasa arī lekcijas un dalās savā pieredzē ar pedagogiem visā Latvijā. Autore ir pensijā, taču vasaras periodos kopā ar meitu Dainu strādā biedrībā "Cerību spārni", kurā ir apvienojušies bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām, tādēļ logoritmika un tās piedāvātās iespējas šiem bērniem joprojām ir nepieciešamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!