Foto: Anda Krauze
Izstādes "Balttour 2016" laikā no šā gada 5. līdz 7. februārim Pulmonālās hipertensijas biedrība (PHB) uzsāks trīs dienas ilgu ziedojumu vākšanas kampaņu, lai iegūtu līdzekļus veselības nometnei bērniem un pieaugušajiem ar retām slimībām. Līdzekļi tiks vākti, izplatot 2016. gada kalendārus ar 12 mākslinieciski augstvērtīgām Andas Krauzes fotogrāfijām, kas tēlaini vēsta par draudzību, uzticēšanos, atbalstu, pateicību un prieku.

PHB izstādes stendā tiem, kas ziedos veselības nometnei, tiks dāvāts kalendārs un būs iespēja uzzināt savu skābekļa līmeni asinīs ar īpašu ierīci – pulsa oksimetru.

PHB ik gadu saskaras ar grūtībām līdzekļu piesaistē nometnēm, jo tās ir dārgas to specifikas dēļ – cilvēkiem ar retām slimībām jānodrošina īpaši piemēroti apstākļi.

Veselības nometne cilvēkiem ar retām slimībām ir paredzēta šā gada vasarā, un tā tiek plānota vismaz 40 dalībniekiem, tostarp bērniem, senioriem, trūcīgiem un mazturīgiem cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Nometnes laikā notiks fizioterapijas un psiholoģiskā atbalsta nodarbības un meditatīvās zīmēšanas meistardarbnīcas. Dalībnieki tiks izglītoti par viņu tiesībām uz veselības aprūpi Latvijā un Eiropas Savienības valstīs. Būs iespēja saņemt individuālu fizioterapeita konsultāciju, kas bieži vien nav pa kabatai cilvēkiem no Latvijas reģioniem un ar maziem ienākumiem.

Pagājušā gada veselības nometnes dalībniece Ineta no Rundāles atzīst: "Es katru gadu gaidu šo iespēju izrauties no mājas, vingrot un apgūt ko jaunu". Savukārt 12 gadus vecā Renē vecmāmiņa no Sedas, kuras mazdēlam ir retā un smagā pulmonālā arteriālā hipertensija, saka: "Vienīgā vieta, kuru vasarā Renē apmeklē, kur viņu saprot un nodarbības ir piemērotas visiem bērniem, turklāt ir iespēja apmeklēt mūsu skaistās zemes dažādos novadus, ir šīs nometnes. Tāpēc ziedotājiem un biedrības pārstāvjiem, kas rīko nometnes, esam bezgala pateicīgi."

Nometņu laikā bērniem tiek piedāvāta īpaši veidota rotaļu un attīstošo nodarbību programma, un ar viņiem darbojas kvalificēts pedagogs, kā arī brīvprātīgie palīgi. Šogad bērniem paredzētas ārstnieciskās vingrošanas nodarbības un dažādas meistardarbnīcas kopā ar vecākiem.

Pulmonālās hipertensijas biedrība aicina no 5. līdz 7. februārim apmeklēt 23. starptautisko tūrisma izstādi-gadatirgu "Balttour 2016", paviesoties PHB stendā A9 hallē Nr. 1 un sniegt savu artavu, lai uzlabotu dzīvi tiem, kas ir tepat līdzās – cilvēkiem ar retām slimībām.

Attēlā – kalendāra jūlija foto. Pulmonālās hipertensijas biedrības valdes priekšsēdētāja Ieva Plūme ar savu māsu Antru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!