Foto: Shutterstock

Nodibinājums "Centrs Dardedze" uzsāk jaunu iniciatīvu – organizē grupu vecākiem un bērniem negatīvas pieredzes mazināšanai "Izproti sava bērna bailes". Tas būs 12 grupu nodarbību cikls bērniem, kas piedzīvojuši traumu, un viņu vecākiem, portālu Cālis.lv informēja "Centrā Dardedze".

Bērni, kuri piedzīvojuši traumu, pasauli redz draudīgu un biedējošu. Ja bērnības traumatiskā pieredze netiek pārstrādāta, bailes un bezspēcība kļūst dominējošas visa mūža garumā un, iespējams, pat paaugstina risku nokļūt nākamajā traumatiskajā situācijā.

Bērniem traumatiskās pieredzes pārstrādē/atveseļošanās procesā jo īpaši svarīgs ir vecāku atbalsts un līdzdalība. Tieši mamma un tētis ar savu bezgalīgo pacietību un sapratni spēj atjaunot bērna ticību sev un apkārtējai pasaulei. Pieredze un pētījumi rāda, ka traumas pārstrāde speciālista vadībā notiek sekmīgāk un apzinātāk.

Dalība grupu nodarbībās ir bez maksas. Pirmā tikšanās notiks 9. februārī no pulksten 15 līdz 17. Pieteikšanās anketa atrodama šeit.

Lai piedalītos šajās grupās, jāsūta pieteikums uz: info@centrsdardedze.lv vai jāzvana pa tālr. 67600685 vai 29556680. Informācija par iespējām grupas apmeklēt Talsos: Ilona Talente 27802729 vai Inguna Kronberga 26155630.

Informācija par iespējām grupas apmeklēt Saldū: Gunta Konuševska 29283880 vai Agita Galiņa 25636217.

Grupas notiek "Bērna interešu aizstāvība – bērna kā vardarbības upura/liecinieka labākai aizsardzībai" ietvaros. Projektu finansē Eiropas Komisijas DAPHNE III programma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!