Foto: LETA
Šovasar jau otro gadu norisināsies četri kopējās audžuģimeņu, adoptētāju, aizbildņu un viesģimeņu reģionālie salidojumi. Bezmaksas pasākumi divu dienu garumā norisināsies visos Latvijas novados: Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē, vēsta rīkotāju pārstāvis Dzintris Kolāts.

Salidojuma programmā var atrast izglītojošas un radošās darbnīcas bērniem, lekcijas un nodarbības vecākiem, kā arī PEP (pirmās emocionālās palīdzības) mammu lekcijas un praktiskās nodarbības.

Pasākuma organizatori skla ne tikai izglītojošas lekcijas vecākiem un bērniem, bet arī jautrus kopā būšanas pasākumus, piemēram, koncertus, kuros izdejoties varēs gan lieli, gan mazi.

Būt par audžuģimeni, adoptētāju, aizbildni vai viesģimeni nav tas vieglākais uzdevums, tāpēc rīkotāji kā vienu no salidojuma daļām ir iekļāvuši arī atbalsta grupas vecākiem, skaidro Kolāts, piebilstot, ka aicinātas ir gan tās ģimenes, kas pasākumu apmeklēja jau pagājušajā gadā, gan arī tās, kuras salidojumā līdz šim vēl nav piedalījušās. Ģimenēm būs iespēja baudīt kopā būšanas prieku, iegūt jaunus draugus, zināšanas un pieredzi.

Salidojumi notiks no jūlija līdz augustam:

  • 7. un 8. jūlijā Vidzemes reģionā – atpūtas kompleksā "Minhauzena Unda", Saulkrastos;
  • 14. un 15. jūlijā Zemgales reģionā – atpūtas kompleksā "Turbas", Ikšķiles novadā;
  • 4. un 5. augustā Latgales reģionā – Rēzeknes novadā, atpūtas kompleksos "Rāznas līcis" un "Ezerkrasti"
  • 25. un 26. augustā Kurzemes reģionā – Kuldīgas novadā, atpūtas kompleksā "Lejastiezumi"

Salidojuma rīkotāji nakšņošanu iekštelpās nodrošinās ģimenēm ar bērniem līdz trīs gadu vecumam un bērniem ar veselības problēmām. Iespēju robežās gultasvieta tiks nodrošināta arī pārējiem pasākuma dalībniekiem. Protams, vienmēr pastāv iespēja nakšņot līdzpaņemtajā teltī, atgādina Dzintris Kolāts.

Dalībai salidojumos ģimenes var pieteikties ne vēlāk kā nedēļu pirms pasākuma norises. Pieteikšanās – zvanot 29728401 vai sūtot e-pastu Aigai Romānei – Meierei (aromane@inbox.lv). Piesakoties jānorāda dalībnieku vārdus, uzvārdus, bērnu vecumu un ģimenes statusu, ja nepieciešams, ēdināšanas īpatnības (alerģijas u.c.).

Vairāk informācijas, zvanot pa tālruni 27794994 Evijai Rācenei vai sūtot vēstuli uz e-pasta adresi r.evija@inbox.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!