Foto: Shutterstock

Aptuveni 55 procenti jauno vecāku pēc bērna piedzimšanas piedzīvo attiecību krīzi – nopietnāku vai mazāk nopietnu, bet tomēr…

Praktiski no tā brīža, kad sieviete uzzina par grūtniecību, viņa ar nesaraujamām saitēm ir sasaistīta ar mazo dzīvībiņu. Savukārt vīrietis bieži vien sāk justies kā trešais liekais.

Pēc atgriešanās no dzemdību iestādes situācija kļūst vēl nopietnāka: mīļotā tagad caurām diennaktīm ir aizņemta mazuli. Vīram visbiežāk uzmanība tiek pievērsta visai maz – nav nedz spēka, nedz laika. Zemapziņas līmenī vairums vīriešu šādu situāciju uzver kā sava veida krāpšanu. Viņi ir greizsirdīgi pret paša bērnu un arvien vairāk gan fiziski, gan emocionāli attālinās no partneres. Rodas tāds kā apburtais loks. Ko gan darīt? Lūk, "Womans-rules" piedāvā septiņus mazus padomus, kā tikt pāri šai krīzei!

  • Nenoveliet atbildību viens uz otru. Problēmas risiniet kopā.
  • Nosauc skaļi, kas tevi neapmierina, pārrunājiet problēmas, dalieties priekā. Jo ātrāk tu iemācīsies sadzirdēt, bet galvenais – sadzirdēt vienam otru, jo ātrāk atjaunosies kaut kur pazaudētā savstarpējā saskaņa.
  • Iesaisti vīru mazuļa aprūpē. Jo biežāk viņš to darīs, jo veiksmīgāk apzināsies un būs pārliecinātāks par savu jauno lomu.
  • Izsaki pateicību partnerim par jebkuru palīdzību. Vīrs pamanīs, ka viņa centieni nav palikuši nepamanīti, un palīdzēs arvien vairāk.
  • Atrodi cilvēku, kuram uz neilgu laiku tu vari uzticēt savu mazo dārgumu, un velti šo laiku tikai sev un partnerim.
  • Neļauj vecākās paaudzes radiniekiem jebkādā veidā mēģināt iejaukties jūsu abu attiecībās šajā, jau tā ne īpaši vieglajā, dzīves periodā.
  • Partnerattiecības "noliec" pirmajā vietā: regulāri atrodi laiku un iespēju pabūt tikai divatā. Jo, redz, tieši no savstarpējās sapratnes kvalitātes ir atkarīga ģimenes un tava bērna laime.

Mīliet, cieniet viens otru! Un tad nekāda krīze nevarēs sagraut jūsu stipro ģimeni. Sastrīdēties un izšķirties ir viegli, taču pārvarēt krīzi un saglabāt ģimeni – jau daudz sarežģītāk. Un tajā visā arī slēpjas ģimenes dzīves māksla.

Par to, kāpēc pietiekami daudz pāru pēc mazulīša nākšanas pasaulē šķiras, lasi šeit. Bet nereti sievietes pēc dzemdībām vairs negrib mīlēties. Par to psiholoģes skaidrojums šeit, kā arī pārmaiņu trenera viedoklis šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!