Foto: Shutterstock
Ikvienam pieaugušajam, redzot, ka kādam bērnam draud briesmas vai nepieciešama jebkāda veida palīdzība, ir pienākums rīkoties atbilstoši situācijai. To pat paredz likums. Informatīvajā telpā ik pa laikam parādās ziņas par pazudušiem bērniem, bet vai tu personīgi zini, kā tev jārīkojas situācijā, ja redzi uz ielas mazu, nepieskatītu bērnu?

Lūk, Labklājības ministrija ir sagatavojusi septiņus rīcības soļus tieši šādiem gadījumiem! Iepazīsties un paturi tos prātā, lai gadījumā, kad šāda situācija rodas, zini, kā rīkoties. Bet pats galvenais – neesi vienaldzīgs!

Atgādinām, ka līdzpilsoņu pienākums ir minēts Bērnu tiesību aizsardzības likuma 73. panta 1. daļā – "Katra iedzīvotāja pienākums ir sargāt savu un citu bērnu drošību, ne vēlāk kā tajā pašā dienā ziņot policijai, bāriņtiesai vai citai bērna tiesību aizsardzības institūcijai par jebkādu vardarbību un noziedzīgu nodarījumu vai administratīvu pārkāpumu pret bērnu, par viņa tiesību pārkāpumu vai citādu apdraudējumu, kā arī tad, ja personai ir aizdomas, ka bērnam ir priekšmeti, vielas vai materiāli, kas var apdraudēt paša bērna vai citu personu dzīvību vai veselību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!