Foto: Shutterstock

No 14. decembra līdz 7. janvārim Dānijas Kultūras institūts, Norvēģijas Karalistes vēstniecība Latvijā, Francijas institūts Latvijā, Gētes institūts Rīgā un "Kino galerija" aicina ģimenes ar bērniem un klašu kolektīvus uz kinoteātri "K.Suns" Rīgā, Elizabetes ielā 83/85 bez maksas noskatīties bērnu un jauniešu auditorijai domātas filmas.

Šogad demonstrēšanai sagatavotas 13 dažādu žanru filmas. Pilnmetrāžas mākslas filmas pusaudžiem, multiplikāciju filmu seansi pašiem mazākajiem un mākslas īsfilmiņas drosmīgajiem fantazētājiem.

Programmā iekļautas četras dāņu, četras norvēģu, trīs vācu un divas franču bērnu filmas. Katra filma tiks demonstrēta divas reizes dažādos datumos un laikos.

Atklāšanas seansā 14. decembrī pulksten 12 pēc Dānijas Karalistes vēstnieka Latvijā Hansa Braska ievadvārdiem, tiks demonstrēta dāņu mākslas filma "Villess no Valbijas" par sešgadīgā Villesa ikdienas un skolas gaitām. Viņš iekuļas visādās nepatikšanās, bet ne jau tādēļ, ka būtu palaidnīgs, bet gan tādēļ, ka viņam ļoti patīk rotaļāties. Un kuram bērnam gan tas nepatīk? 2016. gadā šī filma ieguvusi gan Eiropas Bērnu filmu asociācijas balvu Starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā Oulu (Somijā) kategorijā "Labākā Eiropas filma", gan skatītāju balvu Vīnes Starptautiskajā bērnu filmu festivālā.

Visas filmas tiks demonstrētas ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

Skolēnu grupām, bērniem un vecākiem ar bērniem ieeja bez maksas. Filmu programma atrodama kinoteātra mājaslapā. Pieteikties seansiem var šeit. Tālrunis informācijai 29231633.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!