Foto: Publicitātes attēli
Nule ceļu pie mazajiem lasītājiem sākusi autores Sanitas Tiltiņas-Balodes citādā pasaku grāmata pupiņu valodā, kas ir pirmā grāmata no projekta "Citāda grāmata". Kopumā šajā sērijā iecerēts izdot trīs grāmatas.

Šī grāmata ir paredzēta bērniem un jauniešiem, kā arī ikvienam pieaugušajam, kurš savā bērnībā runāja pupiņu valodā vai vēlās to apgūt.

"Pasakas pupiņu valodā" ir pirmā un šobrīd vienīgā grāmata Latvijā pupiņu valodā ar mērķi neļaut pupiņu valodai izzust šajā datortehnikas pārņemtajā laikmetā.

Pasakas pupiņu valodā ļauj iepazīt jau iemīļotas latviešu tautas pasakas pavisam citā gaismā, kādreiz populārajā spēļu valodā – pupiņu valodā. Grāmatā ir 11 pasakas latviešu valodā un tās pašas pasakas pārveidotas pupiņu valodā, likumi kā veidot pupiņu valodu, uzdevumu lapa pārveidot pašam pasaku uz pupiņu valodu un pierakstu lapa.

Lasot šīs pasakas, ne reizi vien nākas iesmieties un pasmaidīt, jo to lasīšana lauza mēli ne pa jokam. Sanāk tāds īsts mēlesmežģis, kas ļaus jautri pavadīt laiku kopā visai ģimenei.

Grāmatu ilustrējis autores 12 gadus vecais dēls, kura zīmējumi ir krāsaini un tematiski katrai pasakai.

Lai arī grāmatas atvēršanas svētki vēl tikai gaidāmi septembrī, grāmata jau ir pieejama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!