Foto: Shutterstock

No pārtikas alerģijas līdz astmai, klepus kā saaukstēšanās simptoms vai tomēr pirmā astmas pazīme, astmas atšķirības dažādos vecumos – par šiem un citiem būtiskiem jautājumiem 12. februārī un 4. martā "Benu veselības un skaistuma akadēmijas" ietvaros būs iespēja bez maksas uzzināt ikvienam tētim vai mammai.

Lekcijās plānots aplūkot arī tādas ar astmu saistītas tēmas kā alerģijas un to daudzveidīgās izpausmes, alergēnu samazināšanas nozīmi un citus saistītus tematus. Lekcijās īpaši gaidīti ir vecāki, kuru bērni bieži slimo ar saaukstēšanās slimībām, cieš no dažāda veida alerģiskām reakcijām un slimo ar astmu, jo lekciju laikā būs iespēja arī uzzināt, kā laikus atpazīt pirmos astmas simptomus, kā palīdzēt bērnam sadzīvot ar astmu un kā pareizi lietot krājtelpas, portālu Cālis.lv informēja lekciju organizatori.

"Benu veselības un skaistuma akadēmijas" bezmaksas lekcijas "Kā atpazīt pirmos astmas simptomus un kontrolēt tos" 12. februārī un 4. martā norisināsies viesnīcā "Monika", Rīgā, Elizabetes ielā 24. Ar izglītojošām prezentācijām, kas veltītas astmas tematam, uzstāsies Latvijas Bērnu alergologu un pneimonologu biedrības prezidente dr. Ineta Grantiņa, kā arī "Benu Aptieka" farmaceits un aptiekas vadītājs Vitālijs Mitrohins.

"Pirmsskolas un sākumskolas bērniem astma visbiežāk var izpausties ar klepu, kas ilgst vairāk par divām trim nedēļām, paātrinātu, nevienmērīgu elpošanu ar sēkšanu. Šādi simptomi var būt gan miera stāvoklī, gan fizisko aktivitāšu laikā – raudot, smejoties, skrienot. Ja šie simptomi izpaužas tikai naktī vai fiziskas slodzes laikā, bieži vien tos nepamana ne bērni, ne vecāki. Šajā vecumā bronhiālās astmas simptomi var parādīties arī uz vīrusa infekcijas fona. Tad biežāk arī vecāki ar bērniem apmeklē speciālistus," stāsta Grantiņa. Šo iemeslu dēļ ir būtiski, ka vecāki spēj izprast signālus, kas norāda uz astmas risku, un laikus griežas pie veselības speciālista.

Bezmaksas semināros var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs – "Benu" lojalitātes kartes īpašnieks, līdz 10. februārim piesakoties pa tālruni 67067950. "Benu" lojalitātes kartei iespējams bez maksas pieteikties ikvienā "Benu aptiekā" vai aptieku tīkla mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!