Foto: Publicitātes attēli

Plaša informācija par mācību iespējām Latvijā un ārzemēs, dažādu profesiju meistarstiķi un paraugdemonstrējumi, konkursi un aizraujošas aktivitātes – tas viss jau šonedēļ izstādē "Skola 2018" Ķīpsalā. Lai neapmaldītos izstādes plašajā piedāvājumā, tās organizatori atklāj dažas interesantas "odziņas"!

Izdari pareizo izvēli

Vai gara acīm jau redzi sevi projektējam debesskrāpjus vai skatuves prožektoru gaismā paklanoties teātra publikai, remontējot modernus automobiļus vai dekorējot greznas tortes? Bet kur sapņu profesiju apgūt? Iespēju taču ir tik daudz! Izstāde "Skola 2018" palīdzēs tev izvēlēties piemērotāko mācību iestādi no daudzpusīgā vairāk nekā 140 Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Dānijas, Šveices, Nīderlandes, Krievijas, Kanādas, ASV, Austrālijas un Uzbekistānas dalībnieku piedāvājuma. Lai sapņi piepildās!

Noskaidro piemērotāko profesiju

Ko darīt, ja vēl šaubies, ar kādu profesiju saistīt savu nākotni? Iespējams, to palīdzēs noskaidrot saruna ar Valsts izglītības un attīstības aģentūras konsultantu, "KALBA" ekspozīcijā piedāvātais karjeras tests vai biometrijas tests (tehnoloģija identitātes noskaidrošanai), ko piedāvā biznesa augstskola "Turība". Noskaidro, vai tevī mīt uzņēmēja, komunikāciju guru vai ceļotāja gēns.

Izmēģini meistarstiķus

Lai izdarītu pareizo izvēli, lieti varētu noderēt dalībnieku piedāvātā iespēja pašiem apmeklētājiem iemēģināt roku kādā no profesijām. Darboties Rīgas Tehniskās (RTU) universitātes lodēšanas darbnīcā un RTU "Latvenergo" radošajā laboratorijā, pārbaudīt savas jūrnieka prasmes uz "Novikontas" Jūras koledžas kuģa simulatora vai Ventspils augstskolas ekspozīcijā izmēģināt spēkus, piedaloties elektronikas un informācijas tehnoloģiju aktivitātēs – iespēju pamēģināt būs daudz.
Foto: Publicitātes attēli

Vēro aizraujošus paraugdemonstrējumus

Izstādes "Skola 2018" dalībnieki ir padomājuši arī par dažādiem izzinošiem, aizraujošiem paraugdemonstrējumiem un aktivitātēm. RTU ekspozīcijā varēs vērot uzņēmuma "Dronity" dronu paraugdemonstrējumus. Ja tevi saista kultūra – apmeklē Latvijas Kultūras akadēmijas ekspozīciju. Tur dejos gan Latvijas Kultūras akadēmijas bakalaura studiju "Laikmetīgās dejas māksla" 3. kursa studenti, gan uz sarunām aicinās režisors, scenogrāfs Mārcis Lācis un režisors Andris Gauja. Bet, ja vilina ķīmijas nozare, tad vēro aizraujošus ķīmijas paraugdemonstrējumus Olaines Mehānikas un tehnoloģiju koledžas ekspozīcijā.

Savukārt, ja nākotni vēlies saistīt ar skaistumkopšanas vai medicīnas nozari – neizmirsti iegriezieties Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledžas stendā. Tur varēsi skatīties topošo skaistumkopšanas speciālistu kosmetoloģijā, masieru, biomedicīnas laborantu, podologu un sociālo rehabilitētāju sniegto pakalpojumu demonstrējumus, kā arī varēsi iepazīt radiologa asistenta, ārsta palīga un māsas profesiju, vērojot, kā jaunie speciālisti veic dažādas manipulācijas docētāju vadībā.

Esi aktīvs, un pozitīvas emocijas garantētas

"Skolas 2018" dalībnieki ir parūpējušies, lai apmeklētāji saņemtu ne vien izzinošu informāciju, bet arī kārtīgu prieka devu, piedaloties dažādās aktivitātēs un konkursos. Lūk, daži no tiem! "Swedbank" aicinās piedalīties spēlē un iegūt jaunu telefonu, Latvijas parlamenta projekts "Jauniešu Saeima" – piedalīties "Jūratlona" sacensībās un iegūt balvas, kā arī nofotografēties atraktīvā fotostūrītī. Transporta un sakaru institūta ekspozīcijā varēs satikt "Matrikss" varoņus Neo un Triniti un uztaisīt selfiju piemiņai.
Foto: Publicitātes attēli

Aprunājies ar robotu

Unikālu iespēju – satikt robotu – izstādē piedāvās Transporta un sakaru institūta Robotu meistardarbnīca! Būs "Kawasaki" robots, kas zīmē, robotu zirneklis, kas dejo, un humanoīdu robots Nao! Varēsi redzēt, kā programmē robotus un aprunāties ar digitālo asistentu Alexa.

Un, visbeidzot, ja pēc Latvijas Universitātes (LU) piedāvātās autobusa ekskursijas uz Dabas māju vienkārši vēlies izbaudīt nesteidzīgu atmosfēru, iedvesmoties no interesantiem priekšnesumiem vai vienkārši uzlādēt mobilo telefonu – izmanto viesmīlīgo LU stenda apmeklētāju atpūtas zonu!

Šos un vēl daudzus citus izstādes dalībnieku piedāvājumus izmēģini izstādē "Skola 2018" Ķīpsalā, ko rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Darbalaiks:

  • 23.–24. februāris – no pulksten 10 līdz 18.
  • 25. februāris – no pulksten 10 līdz 17.

Biļetes:

  • Pieaugušajiem – pieci eiro;
  • Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem – četru eiro;
  • Grupām (10+) – trīs eiro;
  • Bērniem līdz septiņu gadu vecumam – bez maksas.

Ar izstādes "Skola 2018" ieejas biļeti "Latvijas Grāmatu izstādi 2018" var apmeklēt bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!