Foto: Publicitātes attēli

Animācijas filmiņa "Maša un lācis" ir nosaukta par bīstamāko multfilmu bērnu psihei. Viskaitīgāko multenīšu reitingu izveidojuši krievu psihologi, vēstī "Izvestija" ("Известия").

Nepaklausīgā multenītes varone Maša, viņas kaprīzes, sliktā uzvedība, pēc speciālistu teiktā, var nepareizi ietekmēt bērnu uzvedību – bērnam var šķist, ka šāda uzvedība ir pilnīgi normāla.

Savukārt otrajā vietā šajā reitingā ierindojas amerikāņu veidotā "Monster High". Psihologi uzskata, ka multfilmas varoņu leksika, kuri savā starpā sarunājas slengā, var sabojāt bērna vārdu krājumu. Turklāt galvenie animācijas filmas varoņi mācās monstru skolā, bet mācības neapmeklē.

"Sūklis Bobs Kvadrātbiksis" ierindojies trešajā vietā speciālistu veidotajā kaitniecisko multeņu sarakstā. Pēc psihologu domām, galvenais varonis ir pārāk egoistisks un pastāvīgi kritizē pieaugušos.

Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtajā vietā psihologi ierindojuši klasisko amerikāņu multfilmu "Toms un Džerijs". Speciālisti uzskata, ka galvenie varoņi – kaķis un pele – bērnus vedina uz nepieņemamu uzvedību attiecībā pret pieaugušajiem.

Visas no pieminētajām multfilmām ir gana populāras arī Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!