Foto: Juris Ross
2. jūnijā kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā norisināsies brīvdabas festivāls ģimenēm ar bērniem, kurā laikā notiks arī lielā ratu parāde.

Vecākus ar bērniem priecēs vairāk nekā 50 dažādas aktivitātes, būs iespēja saņemt noderīgas zināšanas no vadošajiem Latvijas speciālistiem mātes un bērna veselības jomā un paredzētas tikšanās ar vairākiem tūkstošiem ģimeņu vienuviet.

Festivālu organizē "Māmiņu kluba" labdarības fonds un "STV Pirmā" raidījums "Māmiņu klubs".

Festivāla laikā notiks arī ratiņu parāde, kurai pieteikušies vairāk nekā 200 dalībnieku, solot iespaidīgu gājienu. Ratiņu parādei pieteikt var ne tikai mazuli ratos, bet arī visu ģimeni un lielākus bērnus ar leļļu ratiem un skrejriteņiem. Parādes gājiena sākums – pulksten 13.

Festivālā uz brīvdabas skatuves "Ziemeļblāzmas" parkā norisināsies lielais labdarības koncerts ar bērnu vokālajām popgrupām un deju ansambļiem. Pasākuma laikā būs iespējams ziedot "Māmiņu kluba" labdarības fonda atbalsta programmai māmiņām un ģimenēm krīzes situācijās.

Vēl festivālā norisināsies mazuļu rāpošanas sacensības, mājsaimnieču olimpiāde, lielais ģimeņu pikniks, terapija ar suņiem, būs sastopami izklaides parka "Avārijas brigāde" dinozauri, piepūšamās atrakcijas un daudzas citas aktivitātes. Vecāki arī varēs iegūt noderīgu informāciju no dažādiem mātes un bērna veselības ekspertiem. Individuālas konsultācijas sniegs arī mobilais veselības centrs. Vienuviet būs iespējams iegūt informāciju par veselīgu bērnu uzturu un mutes veselību, piedalīties dažādās meistarklasēs un degustācijās.

Topošās un jaunās māmiņas varēs iepazīties ar dzemdību deju, aromaterapiju, jogu un iegūt speciālistu konsultācijas par sievietes un bērnu veselību.

"Lai gan visas festivāla aktivitātes ir bez maksas, pasākuma laikā aicinām atbalstīt labdarības fonda izvēlētās māmiņas ziedojot," norāda Sandija Salaka, "Māmiņu kluba" vadītāja Baltijas valstīs.

Jau šobrīd atbalstīt māmiņas krīzes situācijās var, zvanot uz ziedojumu tālruni 90067000 (maksa par zvanu 1,42 eiro) vai ziedojot labdarības fona ziedojumu kontā:

"Māmiņu kluba" labdarības fonds
Reģ.Nr. 40008273324
Konta nr: LV27UNLA0055000548342

Pasākuma sākums pulksten 12. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!