Foto: Privātā arhīva foto

No 15. līdz 21. oktobrim visā Latvijā norit "Labo darbu nedēļa 2018", ko jau desmito gadu rīko labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv". Ar katru gadu dalībnieku skaits aizvien pieaug, popularizējot palīdzēšanas kultūru. Jau pirmajās akcijas dienās tika paveikti 20 labie darbi, kur piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku – palīdzēts gan dzīvnieku patversmēm, gan sakoptas teritorijas, gan piešķirta brīvdiena kādam, kura darbs ikdienā, iespējams, paliek nepamanīts, bet ir tik nozīmīgs, vēsta akcijas rīkotāji.

Nedēļas sākumā 10 Kalkūnes pagasta jaunieši devās uz Jāņa Raiņa māju Berķenelē, kas ikdienā darbojas kā muzejs, un palīdzēja tās darbiniekiem uzkopt muzeja iekštelpas un dārza teritoriju. "Kopā mēs kopām dārza teritoriju, grābām lapas, lasījām ābolus, tīrījām krēslus un slaucījām putekļus. Neskatoties uz to, ka nebija viegli, visi jaunieši atzina, ka ir svarīgi palīdzēt ne tikai akcijas norises laikā, bet arī ikdienā. Tas ir liels gandarījums, ka tu vari palīdzēt saviem līdzcilvēkiem un vietām, kas tev ir tuvas," pastāstīja skolotāja Natālija. Kalkūnes pagasta jaunieši mājup devušies un priecīgi par paveikto un kopīgi pieņēmuši lēmumu, ka akcijas nedēļās laikā visi kopā pēc skolas dosies uz Kalkūnes pagasta bibliotēku un turpinās iesākto.

Savukārt Carnikavas pamatskolas audzēkņi visas nedēļas garumā apmainās komplimentiem un palīdz viens otram. Nedēļas sākumā 1. klases audzēkņi sāka gatavot rāmīšus, kas tiks dāvināti Carnikavas senioriem, bet 6. klases skolēni sakopa citu skolotāju kabinetus – palīdzēja notīrīt tāfeli, sacelt krēslus un citus svarīgus darbiņus.

Lai sagādātu patīkamu pārsteigumu meža iemītniekiem, Veckalsnavas 3. un 4. klases skolēni devās uz ābeļdārzu, lai salasītu ābolus un tos kopā ar sarūpētajiem meža zvēru našķiem – ozolzīlēm – aizvestu uz mežu.

Savukārt Aizkraukles jaunieši devās uz Mālkalnu saimniecību, kur piedalījās "Labo darbu nedēļā", palīdzot ar saimniecības darbiem: lasot akmeņus un ābolus, rokot zemi, nesot granti, pļaujot zāli un uzkopjot apkārtni.

Lai iepriecinātu Grobiņas skolas tehniskos darbiniekus, kuri visu vasaru čakli strādāja, lai savestu skolu kārtībā pēc lielajiem remontdarbiem, 6. klases audzēkņi uzņēmās darbus, ko ikdienā veic tehniskie darbinieki – slaucīt putekļus, uzturēt tīras grīdas un logu stiklus, iznest gružus utt. Bet tehniskie darbinieki, izbaudot dienu, devās atpūtas braucienā.

Iepriecinot bērnus, Vecpiebalgas iedzīvotāji apvienojās, lai kopīgiem spēkiem sagādātu materiālus un uzceltu rotaļu mājiņu. Jau pie pirmās iespējas bērni iemēģināja slīdkalniņu un atzina to par labu esam, ziņo labdarības organizācijas "Palīdzēsim.lv" vadītāja Ilze Skuja.

Akcijas rīkotāji aicina ikvienu ielūkoties kartē un pievienoties labo darbu veicējiem vai iniciēt pašam savu ideju.

Jau desmito gadu labdarības organizācija "Palīdzēsim.lv" rīko akciju "Labo darbu nedēļa", kuras laikā labos darbus ir aicināti veikt gan paši mazākie, gan jau pieredzējuši labo darbu veicēji, mudinot aizdomāties par katru vissīkāko darbiņu, kas citu spēj padarīt priecīgāku un atvieglo ikdienas dzīvi, kas otram nozīmē tik daudz, bet tev pašam tik pāris mirkļu palīdzīgas rokas sniegšanas un gandarījumu par padarīto.

"Labo darbu nedēļā" pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums. Tā var būt palīdzība kādam pensionāram mājas darbos vai vienkārša aprunāšanās, daudzdzīvokļu piemājas teritorijas sakopšana, rūpes par dabu, dzīvniekiem utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!