Foto: Shutterstock
Sestdien, 25. martā, Latvijas Dabas muzejā notiks īpašs pasākums ģimenēm, kura laikā mazie apmeklētāji un viņu vecāki varēs uzzināt, ko medījuši un zvejojuši senie Latvijas iedzīvotāji. Tāpat pasākuma laikā būs iespēja aplūkot tādus krājuma priekšmetus, kas ikdienā nav apskatāmi muzeja ekspozīcijās, un uzdot sev interesējošus jautājumus muzeja speciālistiem, informē muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.

Medībām savulaik bija liela nozīme cilvēku dzīvē, jo ar to palīdzību varēja iegūt gaļu, kas bija viens no svarīgākajiem pārtikas produktiem. Senāko cilvēku pirmie darba rīki bija domāti tieši medībām. Latvijas teritorijas pirmie iedzīvotāji ne tikai medīja sauszemes un jūras dzīvniekus, bet arī zvejoja zivis upēs un ezeros, kā arī vāca gliemjus un gliemenes.

Ģimenes diena martā norisināsies izstādē "Latvijas dabas bagātības. No koraļļa līdz virpainītei". Izstāde iepazīstina ar dabas un klimata pārmaiņām, kas notikušas tagadējā Latvijas teritorijā. Ģimenes dienā, meklējot atbildes uz jautājumiem un izspēlējot īpašu spēli, apmeklētāji uzzinās, kādi dzīvnieki dzīvoja Latvijā sensenos laikos, kā arī noskaidros, ko un kā medīja mūsu teritorijas pirmie iedzīvotāji.

Ģimenes diena ir tematisks pasākums, ko reizi mēnesī sagatavo un apmeklētājiem piedāvā Dabas muzeja speciālisti. Tas satura un aktivitāšu ziņā īpaši piemērots ģimenēm ar bērniem vecumā no 5 līdz 12 gadiem, tomēr laipni aicināti ir visi interesenti.

Ģimenes dienā iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, dalība pasākumā – ar muzeja ieejas biļetēm. Pasākuma norises laiks no pulksten 11 līdz 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!