Foto: Publicitātes attēls

Biedrības "Dr.Klauns" 20 jauni dakteri Klauni ir sagatavojušies darbam Latvijas slimnīcās, radot iespēju bērniem veseļoties ar prieku arī slimnīcās Liepājā, Rēzeknē un Daugavpilī. Jauni spēki pievienosies kolēģiem Ventspilī, Valmierā, Cēsīs, kā arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā.

Biedrība "Dr.Klauns" četros pastāvēšanas gados trešo reizi organizēja mācību kursu jaunajiem dakteriem Klauniem. Pēc pusgada teorētisko un praktisko nodarbību medicīnas klaunādē 20 jaunie dakteri Klauni uzsāks patstāvīgu darbu, kā arī turpmāk pilnveidos zināšanas un prasmes biedrības "Dr.Klauns" organizētajās mācībās, kopā ar kolēģiem no Latvijas un citām valstīm.

Savā pirmajā darba dienā Liepājas reģionālajā slimnīcā jaunie dakteri Klauni lieliski sapratās ar mazajiem pacientiem, personālu, kā arī viesiem no Liepājas domes, pirmoreiz šeit iepazīstinot ar medicīnas klaunādes nozīmi, iespējām īpašā veidā sniegt pozitīvas emocijas un atbalstu bērniem veseļošanās laikā, stāsta "Dr.Klauns" biedrības vadītāja Marianna Milovska.

"Jaunie Dakteri Klauni ar lielu uzcītību apguva programmu, un esam gandarīti, ka šajā – jau trešajā – atlasē esam satikuši daudzas jaunas personības, kuras ienesīs prieku slimnīcās. Liels prieks, ka izdevies paplašināt biedrības "Dr.Klauns" darbu arī reģionālajās slimnīcās Daugavpilī, Rēzeknē un Liepājā, kur līdz šim mazajiem pacientiem nebija iespējas saņemt šāda veida atbalstu. Mūsu darbam būtisks ir sabiedrības finansiālais atbalsts, bet īpašu paldies sakām arī pašvaldībām un visu slimnīcu vadībai par morālo atbalstu un uzticēšanos," - atklāj Milovska.

Liepājas Reģionālās slimnīcas Vispārējās bērnu slimību nodaļas virsārste Guna Heidemane saka: "Dakteru Klaunu ienākšana slimnīcā un tieši bērnu nodaļā ir apsveicama iniciatīva, jo klauni, kas mums visiem asociējas ar smiekliem un jautrību, spēj mazināt mazo pacientu un arī viņu vecāku bailes vai trauksmes sajūtu, kas saistīta ar slimnīcu, ar ārstēšanu, ar manipulācijām, kas jāveic. Kad dakteri Klauni sāk jokot ar bērniem, tas mazina stresu un uztraukumu. Dakteri Klauni var palīdzēt vairāk uzticēties mediķiem un atvieglot komunikāciju starp personālu, mazo pacientu un viņa vecākiem. Tas ir ļoti svarīgi, jo ļauj gan bērniem, gan viņu vecākiem nomierināties un justies labāk, kas veicina arī atlabšanu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!