Foto: Shutterstock

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments arī šogad, tāpat kā iepriekšējos gadus, daļēji finansē savā padotībā esošo izglītības iestāžu organizētās atvērtās vasaras nometnes skolēnu brīvlaikā. Šogad departaments finansiāli atbalstījis kopumā 69 nometnes, no kurām vairs tikai 24 ir brīvas vietas.

Kā liecina pieejamā informācija Rīgas skolu vortālā E-skola.lv, no 24 nometnēm, kurās vēl ir pieejamas brīvas vietas, 10 ir dienas nometnes. No pieejamajiem datiem jāsecina, ka bērniem vecumā no septiņiem līdz 13 gadiem populārākas tomēr ir dienas nometnes.

Savukārt Rīgas pilsētas pašvaldība līdzfinansējusi 19 nevalstisko un reliģisko organizāciju rīkotās atklātās nometnes. Par tām, vai un cik daudz brīvu vietu vēl atlicis, informācija publiskajā telpā nav pieejama. Maksa par šīm nometnēm, ko organizē gan sporta, gan reliģiskas un citas organizācijas, svārstās no 80 eiro līdz 190 eiro par divu nedēļu ilgām nometnēm.

Savukārt Valsts izglītības satura centra uzturētajā mājaslapā pieejams plašs dažādu organizāciju rīkoto nometņu saraksts pa visu Latviju. Pilnībā jau saskaņotas ir 54 nometnes Rīgas reģionā (tiesa, ne visas nometnes risinās šajā reģionā), Latgales – viena, Kurzemes – 18, Vidzemes – 20, bet Zemgales – 11.

Ja arī tevi interesē kāda no nometnēm, apmeklē šo mājaslapu. Lai atrastu sev piemērotāko nometni, ej uz sadaļu "nometņu saraksts". Parādīsies visas līdz šim reģistrētās nometnes. Lapas kreisajā pusē apakšā meklē sadaļu "nometņu meklēšana". Šajā anketā ir iespējas ievadīt vajadzīgos kritērijus un atlasīt nometnes: vai tās ir dienas, vai diennakts, ārā nometnes, vai nometnes telpās.

Slēgtas nometnes - būs nometnes, kuras jau ir nokomplektētas ar konkrētu mērķa grupu ( vai projekta ietvaros, vai sportisko treniņu ietvaros). Atvērtās būs tās, kurās var pieteikties jebkurš interesents. Tāpat vecāki var pārliecināties, vai nometne ir saskaņota, daļēji saskaņota vai vēl nesaskaņota ar saistītām iestādēm. Nesaskaņota - nozīmēs to, ka nometnes vadītājs vēl nav pieteicis saskaņojumus dienestiem, daļēji saskaņota - ka ir pieteikta saskaņošana, bet tiek gaidīta atbilde, un saskaņotas - visi saskaņojumi saņemti un pievienoti nometnes sadaļā.

Ja ir jautājumi, tos var sūtīt uz e-pastu: nometnes@visc.gov.lv , tālr. 67350813.

Par to, kas jāņem vērā, pirms bērnu palaist uz nometni, lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!