Foto: Shutterstock

Latvijā un Rīgā, tāpat kā daudzās citās valstīs, janvārī risinās Sniega diena. Šo ikgadējo festivālu, kas visdažādākajās pasaules vietās notiek vienlaicīgi, iedibinājusi Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) ar mērķi, lai bērni un pieaugušie iepazītu un izmēģinātu visdažādākās aktivitātes sniegā. 21. janvārī Sniega diena notiks Lucavsalā.

Ņemot vērā, ka pasākums aptver dažādus pasaules reģionus un arī laika apstākļi var gadīties dažādi, ir pieņemts, ka festivāls var norisināties arī bezsniega apstākļos. Neatkarīgi no sniega daudzuma, pasākums visus iepazīstina ar ziemas aktivitātēm un dod iespēju gan pieaugušajiem, gan mazajiem dalībniekiem lieliski pavadīt laiku, izbaudīt prieku un radīt patīkamas atmiņas, lai radītu iedvesmu nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē.

21. janvārī ar Rīgas domes atbalstu Sniega dienas norises vieta pirmo reizi būs Lucavsala, kur visi laipni aicināti aktīvi piedalīties Sniega dienas jautrajās un sportiskajās atrakcijās. Mērķis nebūs noskaidrot vai atlasīt nākamos čempionus, bet gan dot iespēju bērniem un pieaugušajiem pārliecināties, ka aktivitātes sniegā un veselīgs dzīvesveids var kļūt par priecīgu un veselīgu ikdienu ikvienam.

Pasākums sāksies pulksten 11 un turpināsies līdz 16. Būs gan dažādas veiklības atrakcijas, gan piepūšamo kameru vilkšana un spēku izmēģināšana ziemas minisprintā, krosmintonā, milzu hokejā. Latvijas biatlona speciālistu vadībā būs iespējams izmēģināt arī šaušanu pa biatlona mērķiem.

Pašlaik Lucavsalā tiek veidota mākslīgā distanču slēpošanas trase. Tā tiks atklāta 20. janvārī. Vairāk par Rīgas slēpošanas trasēm lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!