Foto: Publicitātes attēls

Sākoties jaunajam mācību gadam, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs skolēniem piedāvā iepazīt augu valsti aizraujošās un izglītojošās ekskursijās un tematiskajās nodarbībās, informēja LU Botāniskā dārza pārstāve Agnese Reķe.

LU Botāniskais dārzs ir vieta, kur bērni un jaunieši var iepazīt augu pasaules daudzveidību, papildināt skolā iegūtās zināšanas un attīstīt interesi par dabu. Dārzā skolēniem pieejamas gan ekskursijas, gan tematiskās nodarbības. Ekskursijās gids grupu iepazīstina ar dažādām dārza ekspozīcijas daļām, to skaitā tropu, subtropu un tuksnešu augiem, indīgajiem augiem, reliktiem jeb augu valsts "dinozauriem", ūdensaugiem un daudziem citiem. Ekskursijā ietverts arī Tauriņu mājas apmeklējums. Ekskursijas pieejamas latviešu, krievu un angļu valodā un to saturs pielāgojams visa vecuma un zināšanu līmeņu skolēniem.

Savukārt tematiskajās nodarbībās iespējams padziļināti apgūt kādu no plašajām botānikas tēmām, piemēram, ekosistēmu daudzveidību, indīgos augus, aizsargājamos augus vai eksotiskos augļus. Tematisko nodarbību laikā skolēni spēlē izglītojošas spēles, dodas nelielās, tematiskās ekskursijās, kā arī atkārto un nostiprina skolā apgūtās zināšanas. Tematiskās nodarbības pieejamas latviešu un krievu valodā, un arī tās ir pielāgojamas dažādu vecuma un zināšanu līmeņu skolēniem.

Gan nodarbības, gan ekskursijas LU Botāniskajā dārzā jāpiesaka vismaz vienu nedēļu iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv vai zvanot pa tālruni 67450860 (darba dienās no 9 līdz 17).

Plašāk ar LU Botāniskā dārza piedāvātajām ekskursijām var iepazīties šeit, bet te var uzzināsi vairāk par tematiskajām nodarbībām.

LU Botāniskais dārzs atgādina, ka skolēnu grupām ieejas biļetes visa gada garumā maksā 1,90 eiro (minimālais bērnu skaits grupā – 10).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!