Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 11. novembrī, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina mazos un lielos klausītājus kopā ar LeNeSOnu doties uz gleznainajiem fjordiem, ziemeļu ūdeņu dzīlēm un klinšainām augstienēm, kurp aizvedīs Edvarda Grīga mūzika un dzīvās ilustrācijas koncertā "LeNeSOns un Grīga "Pērs Gints"".

Šoreiz uzmanības centrā – Pērs Gints un viņa satikšanās ar baiso Kalnu karali, Anitras draiskā deja un Solveigas mūžīgā ilgošanās. Vēl arī kopīgi mācīsimies norvēģu dejas, dosimies troļļu gājienā, rudens miglājos apdziedāsim pavasari un piedalīsimies zemnieku līksmošanā. Laipni aicināti Norvēģijā!

Šajā koncertā LNSO priekšā pirmoreiz stāsies jaunais diriģents Artūrs Gailis. Līdztekus ēnu teātrim koncertā pirmo reizi tiks zīmētas dzīvās ilustrācijas. Koncerta māksliniece – "Baltvilka balvas 2016" ieguvēja Vivianna Maria Staņislavska. Koncerta dramaturgs un režisors Andris Kalnozols šoreiz pats būs arī aktiera ampluā kopā ar pastāvīgo lenesonistu Alekseju Geiko.

Koncertcikla turpmākajos pasākumos: satikšanās ar rotaļlietām no Kloda Debisī "Bērnu stūrīša" 17. februārī Rīgā un bērnības izpriecas Sergeja Prokofjeva "Vasaras dienas" pavadījumā 21. aprīlī Rīgā, 22. aprīlī koncertzālē "Cēsis".

Koncerts notiks 11. novembrī pulksten 11 krievu valodā un pulksten 14 latviešu valodā Lielajā ģildē, Rīgā.

Bērniem līdz piecu gadu vecumam, kas neaizņem atsevišķu sēdvietu, jāiegādājas īpaša biļete par 1,50 eiro.

Bērnu izglītošanai klasiskās mūzikas jomā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) izveidojis koncertciklu ar LeNeSOna piedalīšanos. LeNeSOns jau sešas sezonas ir LNSO bērnu koncertu talismans, viņš ir zinātkārs puisēns, kuram patīk darīt blēņas, bet kuru ļoti interesē mūzika un kurš sapņo kļūt par diriģentu. Viņš piedalās koncertos, lai caur nopietniem un smieklīgiem stāstiem kopīgi ar bērniem izzinātu orķestra noslēpumus. Šādā veidā bērniem tiek pastāstīts par mūzikas un orķestra pamatvērtībām, turklāt mazie klausītāji tiek mācīti un izglītoti, kā uzvesties klasiskās mūzikas koncertos.

Koncertu starpbrīžos bērniem dota iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kurās var gan mākslinieciski izpausties, gan iepazīt tuvplānā mūzikas instrumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!