Foto: Shutterstock

Sestdien, 18. augustā, Jaunsvirlaukas pagastā notiks audžuģimeņu un aizbildņu salidojums. Paredzams, ka pasākumā piedalīsies ap 150 dalībnieku, kuru vidū būs ne tikai Jelgavas novada audžuģimenes un aizbildņi, bet arī ģimenes no citām Latvijas pilsētām, kas uzņēmušies rūpes par Jelgavas novada bērniem.

Audžuģimenes un aizbildņi, kas uzņēmušies rūpes par Jelgavas novada bērniem, kas dažādu apstākļu dēļ palikuši bez bioloģisko vecāku gādības, šogad vasaras salidojumā tiksies jau piekto gadu. Tikšanās reizē ģimenes dibina jaunus kontaktus, dalās ar savstarpēju pieredzes apmaiņu, apgūst jaunas iemaņas, tiekas ar speciālistiem un pārrunā būtiskākos jautājumus bērnu audzināšanā, kā arī pilnveido savas prasmes dažādās radošajās darbnīcās.

Pasākumā, kas sestdien norisināsies Jaunsvirlaukas pagastā pie Staļģenes vidusskolas, "Europe Direct" informācijas centrs sadarbībā ar novada bāriņtiesu salidojuma dalībniekiem visas dienas garumā nodrošinās gan lekcijas vecākiem, gan radošas un izglītojošas nodarbības jauniešiem un bērniem. Dienas laikā ģimenes varēs arī iepazīties ar aušanas mākslu, apmeklēt skaistumkopšanas darbnīcu, piedalīties Zemessardzes sagatavotos treniņos, gida pavadītā iepazīt Staļģenes muižu, kā arī doties ekskursijā uz "Dzintara kapelu". Savukārt vakarpusē visi pulcēsies uz muzikālu vakara noslēgumu.

"Audžuģimenes, aizbildņi un adoptētāji ir labestības un pašaizliedzības piemērs mums visiem," uzsver Jelgavas novada bāriņtiesas vadītāja Olga Rudaka. "Ikviena šāda kopā sanākšana, viedokļu un pieredzes apmaiņa, vienlaikus ir arī iespēja savstarpēji pārrunāt, smelties spēku un jaunas idejas, kā atbalstīt un veicināt bērnu uzaugšanu ģimeniskā vidē. Zināms, ka pēdējā desmitgadē valsts līmenī aktīvi tiek apspriests jautājums par ārpusģimenes aprūpi bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības. Nenoliedzami statistikas dati uzlabojas, bērni arvien vairāk tiek adoptēti, rūpes par viņiem uzņemas aizbildņi un audžuģimenes," turpina Rudaka.

Pasākumu rīko Jelgavas novada pašvaldības bāriņtiesa un "Europe Direct" Informācijas centrsJelgavā (EDIC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!