Foto: Publicitātes attēls

20. februārī pulksten 19 Lielajā Ģildē Amatu ielā 6 notiks bērnu un jauniešu centra "Rīgas Skolēnu pils" 75 gadu jubilejas svētku lielkoncerts "Neviens sapnis nav par mazu", kur kopā ar Skolēnu pils audzēkņiem un skolotājiem piedalīsies arī mūziķis Goran Gora.

Steidzīgajā ikdienā Rīgas Skolēnu pils uz vienu vakaru aicinās apstāties un pasapņot – par to, kā ir dzīvot pilī, par to, ka ikviens var būt prezidents, par to, kā sapņi lido un skan, un par to, kā tos noķert. 75 gadus Rīgas Skolēnu pilī mājojuši tūkstošiem sapņu.

"Parasti saka, ka neviens sapnis nav par lielu, bet mēs priecājamies par katru mazo lietu, ko šeit var iegūt. Katra lieta ir vērtība, tieši tāpēc ir vērts sapņot gan mazus, gan lielus sapņus, ļauties tam, lai tie piepildās un lai nāktu vietā citi," ar koncerta ideju dalās jubilejas koncerta projekta vadītāja Inga Cimiņa.

Skatītājiem koncertā būs iespēja redzēt un dzirdēt daudzpusīgus un krāšņus priekšnesumus – no karatē un jogas performancēm līdz dziesmu un deju svētku cienīgiem kopdarbiem. Skanēs A. Vivaldi un A. Perta skaņdarbi, tiks izdejotas J. Purviņa, G. Ūdres un A. Līventāles horeogrāfijas, izdziedātas latviešu tautasdziesmas un populārā mūzika, protams, gaidāmi vēl daudz citi krāšņi pārsteigumi – tas viss labāko Rīgas Skolēnu pils kolektīvu un pulciņu izpildījumā.

Koncertā piedalīsies koklētāju ansamblis "Austriņa", folkloras kopa "Kokle", teātris "Zīļuks", TDA "Uguntiņa", sporta deju studija "Dzintarjūra", kamerkoris "Tonika", meiteņu koris "Rīga", koris "Accolada", jogas studija "Bindu", karatē pulciņš, Elza Bleikša (flauta), Uģis Roze un Katrīna Paula Dīringa. Koncerta režisore – vairāku Skolu jaunatnes un Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku pasākumu ideju autore un režisore Inga Cipe. Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās.

Bērnu un jauniešu centrā "Rīgas Skolēnu pils" 2016. gads pasludināts par 75 gadu jubilejas gadu – visi "Rīgas Skolēnu pils" kolektīvu un pulciņu pasākumi tiks atzīmēti šajā zīmē. Ikdienā "Rīgas Skolēnu pils" ir interešu izglītības iestāde, kas īsteno 65 dažādas interešu izglītības programmas bērniem un jauniešiem no trīs līdz 25 gadu vecumam. Šogad jubilejas pasākumu ietvaros plānotas vairākas izstādes, grāmatas "Atmiņu zibšņi" izdošana, bijušo darbinieku pasākums, audzēkņu salidojumi un citi pasākumi un koncerti – tajos aicināts iesaistīties ikviens, kas "Rīgas Skolēnu pili" sauc par savām otrajām mājām vai tikai iepazīst to.

Aicina uz izstādi

Dienu pirms lielkoncerta, 19. februārī, pulksten 14 Rīgas Skolu muzejā K. Barona iela 99 tiks atklāta izstāde "Ar Skolēnu pils vārdu pasaulē" un atjaunotā Skolēnu pils vēstures foto galerija.

Izstādes centrālais objekts – pasaules karte, kurā savienoti Rīgas Skolēnu pils kolektīvi un daudzas to apmeklētās valstis. Aplūkojams būs arī liels klāsts digitālo fotogrāfiju par kolektīvu ceļojumiem, ekspedīcijām, konkursiem, kā arī festivāliem, čempionātiem un projektiem plašajā pasaulē daudzu gadu garumā.

"Apmeklējot izstādi, ikvienam, bet, jo īpaši bijušiem audzēkņiem un pedagogiem, būs iespēja atcerēties piedzīvoto, tagadējiem audzēkņiem – novērtēt sava kolektīva vai pulciņa sasniegumus, sabiedrībai – iepazīt Rīgas Skolēnu pils (arī Pionieru pils) devumu ļoti daudzu šobrīd sabiedrībā pazīstamu cilvēku profesionālajā un personības izaugsmē," par izstādi stāsta tās organizatori.

Ieeja izstādē ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!