Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar 2018. gada 1. septembri daudzbērnu ģimenes locekļiem, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošu dokumentu, ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 50 procentu apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas un 40 procentu apmērā no abonementa biļetes cenas, izmantojot sabiedrisko transportlīdzekli, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutā.

Bet skolēni un studenti no daudzbērnu ģimenēm varēs vizināties pat ar 90 procentu atlaidi, to paredz otrdien, 14. augustā, Ministru kabinetā apstiprinātais un Satiksmes ministrijas sagatavotais grozījumus braukšanas maksas atvieglojumu noteikumos Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" lietotājiem.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis: "Valdības atbalsts ģimenēm ir iespējams, īstenojot atbilstošu politiku un darot reālus darbus. Piemēram, sarūpējot daudzbērnu ģimenēm atlaides par braucieniem reģionālajos autobusos. Tas ir ne tikai praktisks atvieglojums ģimeņu budžetā, bet arī atbalsts jauniešu izglītībai, kas kopumā rada drošības sajūtu ģimenēm Latvijā un veicina tautsaimniecības attīstību".

Savukārt Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Aija Bauere norāda: "Regulāri veikto aptauju rezultāti liecina, ka 24 procenti "3+ Ģimenes karšu" īpašnieki atlaides starppilsētu transportā uzskata par vienu no nozīmīgākajiem atbalstiem daudzbērnu ģimenēm no valsts puses. Tas ir būtisks finansiāls ietaupījums, dodoties ikdienas gaitās un plānojot atpūtu kopā ar ģimeni. Pateicoties valsts un privāto uzņēmēju iesaistei programmā, varam lepoties, ka šobrīd ir izsniegtas jau 26 421 vecāku kartes, 12 458 bērnu kartes. Par programmas nepieciešamību liecina arī fakts, ka ik mēnesi vidēji tiek saņemti 1100 iesniegumi."

Daudzbērnu ģimenes locekļiem, kas apmeklē vispārējās pamatizglītības un vidējās izglītības iestādes un kas turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte" un skolēna vai attiecīgi studenta apliecību, kā arī personu apliecinošu dokumentu (pasi vai ID karti) ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 90 procentu apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas.

Savukārt daudzbērnu ģimenes locekļiem ir tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus 100 procentu apmērā no brauciena biļetes pilnas cenas, izmantojot sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutos 4. maijā, 11. un 18. novembrī. Tādejādi nodrošinot daudzbērnu ģimenes locekļiem iespēju apmeklēt pasākumus, kas norisinās Latvijas teritorijā šajās svētku un atceres dienās, uzsver ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Aivis Vincevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!