Foto: LETA

No 8. maija Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) mājaslapā sāksies skolēnu elektroniskā reģistrācija darbam vasaras brīvlaikā. Reģistrēties varēs katrā no pieciem NVA reģioniem atsevišķi.

Skolēnu reģistrācija šogad tiks uzsākta pakāpeniski - katram valsts reģionam ir noteikts savs reģistrācijas sākuma datums.

  • 8. maijā dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā varēs sākt reģistrēties tie skolēni, kas vēlēsies vasaras brīvlaikā strādāt Latgalē.
  • 9. maijā dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā varēs sākt reģistrēties tie skolēni, kas vēlēsies vasaras brīvlaikā strādāt Zemgalē.
  • 10. maijā dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā varēs sākt reģistrēties tie skolēni, kas vēlēsies vasaras brīvlaikā strādāt Kurzemē.
  • 11. maijā dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā varēs sākt reģistrēties tie skolēni, kas vēlēsies vasaras brīvlaikā strādāt Vidzemē.
  • 12. maijā dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā varēs sākt reģistrēties tie skolēni, kas vēlēsies vasaras brīvlaikā strādāt Rīgas reģionā.

Skolēnam ir jāreģistrējas tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā viņš vēlas strādāt, informē NVA.

Lai noskaidrotu, kurā reģionā un filiālē skolēnam ir jāreģistrējas, viņam NVA mājaslapas sadaļā "Skolēnu vasaras darbs" jāsameklē tabula ar reģionu, novadu un filiāļu uzskaitījumu un jāatrod novads vai filiāle, kuras teritorijā viņš vēlas strādāt.

Elektroniski reģistrēties pasākumam skolēni varēs līdz pat 2017. gada 17. augustam, tādējādi visi skolēni, kas vēlēsies piereģistrēties dalībai pasākumā, to varēs izdarīt. NVA atgādina, ka skolēna reģistrācija vēl negarantē iesaisti pasākumā, jo valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots, un iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka reģistrēto skolēnu daudzums pārsniedz piedāvāto darba vietu skaitu.

NVA vasaras nodarbinātības pasākumā var piedalīties skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem (ieskaitot), kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Iespēja strādāt valsts līdzfinansētajās darba vietās skolēniem būs no 1. jūnija līdz 31. augustam.

Detalizētāka informācija par "Nodarbinātības pasākumiem vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs" izlasāma NVA mājaslapas sadaļā "Skolēnu vasaras darbs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!