Foto: F64

Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām palīdzību nodrošinās papildu atbalstu trūcīgām un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm ar bērniem vecumā līdz diviem gadiem.

LM paredzējusi nodrošināt trīs veidu pārtikas preču komplektus bērniem vecumā no septiņiem līdz 12 mēnešiem, no 13 līdz 18 mēnešiem un no 19 līdz 24 mēnešiem. Savukārt četru veidu higiēnas preču komplektus nodrošinās bērniem līdz sešu mēnešu vecumam, kā arī no septiņu līdz 12, no 13 līdz 18 un no 19 līdz 24 mēnešu vecumam.

Tiesības saņemt papildu fonda komplektus būs ģimenēm, kurās ir bērns vecumā līdz diviem gadiem un kurām pašvaldība izsniegusi izziņu par ģimenes atbilstību trūcīgas ģimenes statusam vai ārkārtas vai krīzes situāciju.

Fonda papildu pārtikas komplektu saturam izraudzīti pārtikas produkti, ievērojot katra produkta uzturvērtību un piemērotību izdalīšanai, derīguma termiņu ilgumu, kā arī apstākli, ka to uzglabāšanai nav nepieciešams speciāls temperatūras režīms – mākslīgie papildu ēdināšanas maisījumi zīdaiņiem un maziem bērniem, biezputras, augļu un dārzeņu biezeņi, biezeņi ar gaļu un sausiņi.

Vienu papildu komplektu paredzēts dalīt katrā vecuma grupā, ja pašvaldība izsniegusi trūcīgā izziņu uz vienu mēnesi, bet divus komplektus dalīs katrā vecuma grupā, ja trūcīgā izziņa izsniegta uz trīs mēnešiem. Četrus komplektus katrā vecuma grupā izdalīs, ja trūcīgā izziņa ir uz četriem līdz sešiem mēnešiem, bet divus komplektus katrā vecuma grupā izdalīs, ja izsniegta krīzes vai ārkārtas situācijas izziņa.

Savukārt papildu higiēnas preču komplektos iekļautas ziepes, matu šampūns, krēms, zobu birste, autiņbiksītes, marlītes un mitrās salvetes ādas kopšanai.

Vienu papildu higiēnas komplektu katrā vecuma grupā paredzēts izdalīt, ja pašvaldība izsniegusi trūcīgā izziņu uz vienu vai trim mēnešiem, divus komplektus katrā vecuma grupā – ja trūcīgā izziņa ir uz četriem līdz sešiem mēnešiem, bet vienu komplektu katrā vecuma grupā izdalīs, ja izsniegta krīzes vai ārkārtas situācijas izziņa.

Vienlaikus turpmāk paredzēts mācību piederumu komplektus bērniem vecumā no pieciem līdz 16 gadiem sadalīt divos veidos, attiecīgi nosakot katram veidam specifisku saturu, proti, piederumu komplektu bērniem vecumā no pieciem līdz desmit gadiem un piederumu komplektu bērniem vecumā no 11 līdz 16 gadiem.

Minētais papildu atbalsts trūcīgām vai krīzes situācijā esošām ģimenēm ar bērniem būs pieejams no 2017. gada.

LM arī atgādina, ka tuvāko septiņu gadu laikā 41,02 miljonus eiro Eiropas Savienības finansējuma plānots ieguldīt tā saucamo pārtikas paku un cita materiālā atbalsta nodrošināšanai vistrūcīgākajiem iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!