Foto: Privātais arhīvs

Norvēģija, Austrija, Itālija, Lietuva, Igaunija un arīdzan ceļojumi pa Latviju ir portāla Cālis.lv lasītāju ceļojumu galamērķi, kur pabūts kopā ar ģimeni. Fotokonkurss par ģimenes ceļojumiem noslēdzies. Trīs uzvarētāji, kuri iegūs dāvanu kartes 25 eiro vērtībā no "Zoombook" ir tētis Gundars, piecu bērnu mamma Inga un mamma Tamāra. Tā kā visas bildes bija skaistas, bagātas emocijām un ģimeņu stāstiem, uzvarētājus noteicām izlozē. Paldies visiem par piedalīšanos!

Ar uzvarētājiem sazināsimiem personīgi, lai vienotos par balvas saņemšanu.

Piedāvājam aplūkot fotokonkursā iesūtītās fotogrāfijas.

Marita: "Mūsu ģimenei, cik vien iespējams, ļoti patīk ceļot. Ārpus Latvijas šad tad sanāk, bet ļoti daudz mēs ceļojam tepat pa mūsu skaisto Latviju! Gan ar auto, gan garākās pastaigās gar jūru ar piknikiem.

Foto: Privātais arhīvs

Bet viens no jaukākajiem ceļojumiem mums bija uz Norvēģiju, ciemojāmies pie maniem krustvecākiem. Dēlam ļoti patika kāpt kalnos un man ar vīru arī ļoti patika, cerams, ka kādu reizi vēl varēsim aizbraukt! Laba atpūta ģimenes lokā, baudot skaisto Norvēģijas dabu!"

"Mani sauc Alise, bildē esam kopā ar meitiņu Amandu. Augustā baudījām krāšņo ziedu aromātus Kauņas botāniskajā dārzā."

Foto: Privātais arhīvs

Elīna: "Stāsts ir tāds, ka pirms pāris gadiem uzzināju, ka man Itālijā dzīvo māsīca. Tad nu ar draugu metāmies piedzīvojumā, lai satiktos ar viņu.

Foto: Privātais arhīvs
Foto: Privātais arhīvs

Tas bija neaizmirstami. Tagad tiešām varu teikt, ka viņa ir neatņemama manas dzīves sastāvdaļa, mīlu viņu ļoti un priecājos, ka satikāmies!"

Inga: "Bilde no ceļojuma pie omes Itālijā (2011). Toreiz bijām četri, bet nu jau labu laiku esam pieci."

Foto: Privātais arhīvs

Sigita: "Šis konkurss ir kā radīts mums, jo esam lieli ceļotmīlētāji, bērni jau no pavisam maza vecuma. Rekords ir mūsu jaunākā atvase Anete, kura ceļojumā ar automašīnu uz Austriju un Adrijas jūru Itālijā devās nepilnu trīs mēnešu vecumā.

Foto: Privātais arhīvs

Mazākais puika (vidējais bērns ģimenē) savu pirmo ceļojumu piedzīvoja piecu mēnešu vecumā. Viegli nav, katru gadu sākumā nolemjam, ka "nekur tālu nebrauksim, tepat uz Lietuvu vai Igauniju", bet beigās atkal sanāk noceļot tūkstošiem kilometru.

Foto: Privātais arhīvs

Mīlam paceļot arī nedēļas nogalēs tepat pa Latviju. Prioritāte, protams, ir bērnu izklaidēm, lai viņiem būtu interesanti, ko darīt un apskatīt. Pievienoju ģimenes kopfoto no pēdējā ceļojuma pagājušajā vasarā."

Mamma Tamāra: "Mēs - mazais dēls Kalvis (6 gadi), mamma un tētis, agrāk arī vecākais brālis - šobrīd savā dzīvē jau, bieži dodamies mazos ceļojumos. Atrodam kādu informāciju par to, kas notiek, kas jauns apskatāms, un: "Braucam? Braucam!" Visbiežāk, tepat- Alūksnes novadā, reizēm uz kaimiņu vai mazliet tālākiem novadiem. Patiesībā tepat tuvumā ir tik daudz neizzināta, neredzēta un skaista! Visi ceļojumi ir bijuši skaisti un vērtīgi, grūti izdalīt skaistāko. Un skaistums jau ir relatīvs jēdziens. Bildes skaistums bieži vien neizsaka iespaidu skaistumu. Tāpēc pastāstīšu par jaunāko mūsu ģimenes skaisto ceļojumu.

Foto: Privātā arhīva foto.

Šis mazais ceļojums bija 9. aprīlī uz mūsu, Alūksnes novada, Ziemera pagasta Ziemeru muižu, kur ar muižas saimnieces Ditas Balčus laipnu atbalstu Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji kopā ar ornitologu Elviju Kantānu rīkoja Pavasara svētku Putnu dienas. Tā kā šogad par gada putnu izvēlēts dižraibais dzenis, tad arī stāstījums un filmiņa par dzeņveidīgajiem putniem Latvijā. Sarunas par tiem. Putnu būrīšu gatavošana.

Foto: Privātā arhīva foto.

Konkurss, atrakcijas par putniem. Turpinājumā Elizabetes Balčus oriģinālais koncerts, noslēgumā kopīga cienāšanās no lielā grāpja ar virs ugunskura tapušu gardumgardu muižas saimnieces gādāto zupu. Ceļojums un pasākums bija ļoti jauks, piepildīts un galvenais- bērnam ļoti vērtīgs izzinošajā un ģimenes kopābūšanas jomā - tas jau ir tas skaistākais!"

Inga: "Esam sešu bērnu ģimene, kurai aktīvi patīk ceļot. Esam bijuši Itālijā, kad sestais bērns bija vēl puncī un mazākajam bija tikai gadiņš. Ceļojam tepat pa kaimiņvalstīm ar teltīm.

Foto: Privātā arhīva foto.

Mums ļoti patīk aktīva atpūta. Nu jau lielie bērni ar mums neceļo, bet palikušie trīs ar mums braukā pēc iespējām. Iecienīta mums ir Stokholma ar kuģi, tur sanāk vismaz pāris reizes gadā, jo tas ir gana lēti un bērniem ļoti patīk braukt ar kuģi."

Gundars: "Mūsu ģimene parasti visur ceļo kopā, tādēļ bilžu ir gana daudz. Šeit piedāvājam trīs. Bilde Nr.1 no ģimenes ceļojuma pa Latviju, pie Zvirgzdu ezera.

Foto: Privātā arhīva foto.

Bilde Nr.2 ir no Itālijas, kur ģimenes bērni atpūšas no kārtīgas baseina peldes Toskanā, netālu no Toskānas pērles San Gimignano.

Foto: Privātā arhīva foto.
Foto: Privātā arhīva foto.

Bilde Nr.3 ir no viena Alpu brauciena, laikā, kad Alpos sākas vasara, viss zied, bet reizē daudz kur palicis arī sniegs."

Irēna: "Ceļojam daudz, gan tuvu, gan tālu, veidojam gan aprakstus, gan fotomateriālus. Parasti priekšroku dodam pašu izplānotiem ceļojumiem.

Bērni ceļo parasti kopā ar mums, jo esam taču viena komanda. Pavisam nesen mūsu ģimenē ir ienākusi mazā meitiņa Laura, bet fotogrāfijā esam kopā ar mūsu meitiņu Evu Martu - ceļojumā uz Maroku viņai bija 11 mēneši.

Foto: Privātā arhīva foto.

Kāpām gan kalnos, gan devāmies pārgājienos pa kalnu ieleju ciematiem, izmantojām arī sabiedrisko transportu. Mazulis uzvedās kā pieredzējis ceļotājs. Šovasar ceļosim atkal!"

Tie, kuri aprīlī pasūtīs kādu no "Zoombook" plašā piedāvājuma produktiem, piedalīsies galvenās balvas – ceļojuma no tūroperatora "Novatours" – izlozē, kā arī būs potenciālie kandidāti uz 28 iepirkumu grozu balvām.

Plašāk ar "Zoombook" piedāvāto produktu klāstu vari iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!