Foto: Shutterstock

Bezpeļņas organizācija ""AFS Latvija" Starpkultūru programmas" vidusskolēniem izsludina pēdējo pieteikšanās posmu mācībām ārzemēs 2016./2017. mācību gadam. Pieteikties apmaiņas programmām uz vairāk nekā 10 valstīm visā pasaulē var vēl tikai šomēnes, izņēmums ir Šveice, kur pieteikšanās noslēgsies aprīlī.

"AFS Latvija" mācību programmas paredzētas vidusskolēniem vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Lai pieteiktos, kandidātiem jāaizpilda pieteikuma anketa mājaslapā, norādot valsti, kurā vēlētos mācīties, vai arī jāsazinās ar "AFS Latvija" darbiniekiem.

Pieteikties mācībām Beļģijā, Brazīlijā, Ungārijā, Itālijā, Krievijā un Kostarikā iespējams līdz 1. aprīlim, mācībām Kanādā, Ķīnā, Japānā līdz 31. martam, Dānijā līdz 18. martam, savukārt mācībām Šveicē līdz 22.aprīlim.

Jaunieši, kurus interesē apmaiņas programmas, ir laipni aicināti uz "AFS Latvija" Atvērto durvju dienu 10. aprīlī pulksten 10.30 Blaumaņa ielā 38/40 (4. stāvā), Rīgā. Šajā laikā būs iespēja uzzināt vairāk par mācībām ārzemēs, kā arī varēs uz vietas aizpildīt pieteikuma anketu, lai dotos apmaiņas programmā.

Starpkultūru apmaiņas programmās dalībnieku galvenais uzdevums un mērķis ir iemācīties adaptēties svešā vidē, iemācīties pieņemt citus cilvēkus. Lai kvalitatīvi adaptētos jaunajā vidē, skolēnam jāzina angļu valoda sarunvalodas līmenī, vēlams, lai skolēns būtu zinātkārs, pielāgoties un adaptēties spējīgs, pilns iniciatīvas.

"AFS Latvija" direktore Ineta Leikuma uzsver, ka mācības ārzemēs vidusskolēniem ir īpaši nozīmīgas. "Starpkultūru apmaiņas programmas vidusskolēniem sniedz neatsveramu dzīves pieredzi. Skolēni iemācās jaunas valodas zināšanas, iepazīst citu tautu kultūras, iegūst draugus no visas pasaules. Tā ir pieredze, kas paliek atmiņā visas dzīves laikā," pārliecināta Leikuma.

Viņa arī uzsver, ka skolēni, kas devušies apmaiņas programmās, kļūst aktīvāki sabiedriskajā dzīvē, iesaistās brīvprātīgajā darbā. To pierāda organizācijas prakse, ka lielākā daļa skolēni, kas atgriezušies no mācībām ārzemēs, paliek organizācijā, lai iedvesmotu savus vienaudžus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!