Foto: Shutterstock
Gaisā vēl kavējoties vasarai, to drīz vien tomēr būs panācis rudens. Lai nenāktos sēdēt mājās un garlaikoties, skatoties televīziju, piedāvājam septiņas vienkāršas, tomēr interesantas idejas, kā pie dabas krūts izbaudīt lielisko laiku, uzlādēt baterijas un aizraujoši pavadīt laiku ar ģimeni, ko apkopojis portāls "MSN Living".

Zīmējiet krītiņu gleznas


Foto: PantherMedia/Scanpix
Krāsainie krītiņi ir viens no aizraujošākajiem veidiem, kā ļaut vaļu savai iztēlei. Atrodiet piemērotu vietu, ko vajadzības gadījumā varēsiet noskalot ar ūdeni, nodrošinieties ar krītiņu arsenālu un uzsāciet asfalta apgleznošanas meistarklasi!

Ābolu vākšana - jautra izklaide, nevis nogurdinošs pienākums


Foto: PantherMedia/Scanpix
Pamazām tuvojas ābolu novākšanas laiks. Lai tas nesagādātu vien apnicīgu un monotonu strādāšanu, pārvērtiet ābolu vākšanu sacensībās - nodarbini atvases, liekot augļus salasīt, pēc iespējas ātrāk piepildot spaiņus, un vēlāk palutini ar gardām ābolu pankūkām!

Izbaudiet atvasaru, sauli un dabu

Foto: PantherMedia/Scanpix
Vēl pēdējās dienas varam baudīt patiesi patīkamus laikapstākļus, kas solās īpaši uzlaboties nedēļas nogalē. Tāpēc nesēdiet mājās, bet izplānojiet pastaigu vai neliela pārgājiena maršrutu, kas ļaus priecāties par silto laiku un izbaudīt dabu, tā sakrājot spēkus gaidāmajai darba nedēļai.

Ierīkojiet puķu vai garšaugu dobi


Foto: Shutterstock
Iespēja vērot, kā paša rokām iekoptie un stādītie augi no sēklas izveidojas par krāšņu ziedu vai kulinārijā izmantojamu garšvielu, ko iespējams noplūkt un uzreiz pievienot ēdienam, aizraus jebkura vecuma bērnu. Iestādiet ziedus piemājas pagalmā vai uz palodzes esošajā garšaugu kastē, un uzdod bērniem par to rūpēties.

Iekuriet ugunskuru un baudiet oglēs gatavotu ēdienu


Foto: Shutterstock
Vecumvecā tradīcija - kurināt ugunskuru un cept desiņas - ir aktuāla kā bērniem, tā pieaugušajiem. Apvienojiet to ar iepriekš minēto došanos pārgājienā, un lieliski pavadīts laiks būs garantēts!

Sarīkojiet dārgumu medības


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai izklaidētu bērnus, nepieciešams vien nedaudz piedzīvojumu gara un radošuma. Tuvējā parkā vai mežā aproc "dārgumus", izveido improvizētu karti un sarīko bērniem dārgumu meklēšanas tūri. Pavadot viņus un palīdzot lasīt karti, piedzīvojumu gars "pielips" arī tev pašai, turklāt bērni būs jautri pavadījuši laiku un laimīgi.

Izbaudi krītošo lapu krāsas un to dāvāto prieku


Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai gan lapas pagaidām vēl turas kokos un tikai pamazāk sāk iekrāsoties rudenim raksturīgajos toņos, paturi šo ideju prātā vēlākām septembra un oktobra nedēļām - nokritušo lapu grābšanu var padarīt krietni jautrāku, ja kopā ar bērniem atļausies pa tām izlēkāties. Tavas atvases šo jautrību patiesi novērtēs, tev pašai ļaujot vai nu atpūsties pēc padarītā darba un pielūkot, lai lapas netiek pārlieku izsvaidītas, liekot darbu darīt no jauna, vai vienkārši nodoties azartam un lapu kaudzē mesties arī pašai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!