Foto: Publicitātes attēls
Par godu reģionālajiem audžuģimeņu, aizbildņu, adoptētāju un viesģimeņu salidojumiem tapusi īpaša himna, kas pirmo reizi tiks atskaņota 7. un 8. jūlijā, Saulkrastos, Minhauzena Undā. Šis būs pirmais šīs vasaras salidojums, un tajā pieteikušiem aptuveni 500 cilvēku.

Jau iepriekš vēstījām, ka arī šogad Latvijā notiks četri reģionālie audžuģimeņu, aizbildņu, adoptētāju un viesģimeņu salidojumi. Himnu, kas tapusi speciāli salidojuma dalībniekiem, izpilda dziedātāji, kuri paši reiz sajutuši pamestību, vēsta nodibinājuma "Sociālo pakalpojumu aģentūra" pārstāvis Dzintris Kolāts.

Blakus plānotajiām aktivitātēm, Saulkrastu salidojumā 7. jūlijā, notiks arī muzikālā vēstījuma "KOPĀ" pirmatskaņojums. Jaunradītais darbs ir veidots kā himna visām ģimenēm, kuras iedrošinājušās dot pajumti un ģimenes sajūtu grūtībās nonākušiem bērniem.

Jaunā skaņdarba mūzikas autors ir Gints Stankevičs, vārdus sacerējis Guntars Račs, piedaloties hip-hop izpildītājam Denisam. Dziesmu izpilda Kaspars Markševics un Deniss – jaunieši, kuri bērnībā paši sajutuši pamestību.

Denisu 11 gadu vecumā savā aizbildnībā paņēma audžuģimene. Puisis atzīst, ka tas ir labākais, kas ar viņu ir noticis. Denisa iedvesmojošo, bet skaudro stāstu vari lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!