Foto: Publicitātes foto
2. septembrī no pulksten 12 līdz 17 Vērmanes dārzā notiks tradicionālie mācību gada sākuma svētki bērniem un jauniešiem – "Nāc un piedalies!". Šogad svētki norisināsies jau 18. gadu, un tajos bērni un vecāki varēs iepazīties ar Rīgas interešu un profesionālās ievirzes izglītības iestādēm, kā arī biedrībām un nodibinājumiem, kas īsteno interešu izglītības programmas, tādējādi vienviet aptverot plašās brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem un jauniešiem Rīgā.

Pasākumu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Rīgas Interešu izglītības metodisko centru un Bērnu un jauniešu centru "Rīgas Skolēnu pils".

Arvien biežāk ne tikai Rīgas un Latvijas mērogā, bet arī pasaulē izskan mūsu pašu interešu izglītības kolektīvu un audzēkņu vārdi – sasniegumi deju un dziesmu konkursos, sporta un šaha turnīros vai mākslas festivālos, visas šīs aktivitātes pulcē kopā radošus, talantīgus un mērķtiecīgus bērnus un jauniešus. Rīgā kopumā darbojas 14 interešu izglītības centri, kas nodrošina plašu interešu izglītības programmu piedāvājumu ikvienam interesentam vecumā no trīd līdz 25 gadiem, uzsver Santa Vancāne, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra pilsētas pasākumu koordinatore.

2. septembrī Vērmanes dārzā ikviena Rīgas interešu izglītības iestāde piedāvās interesantas radošās darbnīcas un aktivitātes, ļaujot ieskatīties pavisam nelielā daļā no iestādes ikdienas darba, tāpat būs iespēja aprunāties ar iestāžu pārstāvjiem par interešu izglītības piedāvājumu un iespējām pievienoties.

Svētkos piedalīsies arī sporta skolas, vairākas biedrības un nodibinājumi, kas piedāvā interešu un profesionālās ievirzes izglītības programmas Rīgā, tāpat apmeklētāji būs aicināti atpūsties portāla "Cālis" radošajās aktivitātēs un kopā darboties un priecāties ar atraktīvajiem Latvijas Leļļu teātra aktieriem.

Kā ik gadu, Vērmanes dārza āra estrādē notiks Rīgas interešu izglītības kolektīvu un audzēkņu koncerts, kā arī svētku laikā darbosies "Drošības saliņa", kur dažādi atbildīgie dienesti atgādinās un stāstīs par drošību mājās, uz ielas, skolā, dabā u.c. apstākļos. Institūciju pārstāvji piedāvās dažādas interesantas, informējošas aktivitātes, iespējams, ka Vērmanes dārzā viesosies pat trolejbuss.

Plašāku informāciju par to, kādi interešu izglītības centri piedalīsies pasākumā, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!