Halovīns jau klauvē pie namdurvīm, bet tu esi gatavs šo svētku svinēšanai? Protams, protams, tie nav latviešu tautas svētki, tomēr nu jau vairākus gadus Halovīns ir gana populārs arī pie mums, jo īpašu bērnu un jaunieši vidū. Un svētku taču nekad nevar būt par daudz!

Vai zini, kādēļ Halovīna svētku viens no galvenajiem atribūtiem ir izgrebts ķirbis? Lai atbaidītu ļaunos garus, un izrādās – jo briesmīgāks ķirbis, jo drošāka māja. Ja vēl pats nekad neesi to darījis – māju rotājis ar izgrebtu ķirbi, varbūt tieši šogad būs šī pirmā reize?

Lūk, portāls "Cālis" sadarbībā ar LMT piedāvā noskatīties izklaidējoši izglītojošu raidījumu "ZinZINOO" zinātkāriem bērniem un jauniešiem! Šajā video tu redzēsi, kā paša rokām izgrebt ķirbīti, un ja labi strādāsi, darbiņš būs gatavs jau pusstundas laikā. Tev būs nepieciešams ķirbis, jo lielāks – jo iespaidīgāks mākslas darbs. Vēl vajadzēs LED diodi un krona bateriju, bet darba izpildei – papīra lapu, marķieri, karoti un asu nazi vai pat skalpeli. Droši vien, ka bez vecāku atbalsta darbu būs grūti paveikt, tādēļ šī nu patiešām ir jauka nodarbe, ko var paveikt visa ģimene kopā.

Solīti pa solītim, kas un kā darāms, skaties video!

Raidījumā tiek stāstīts par visā pasaulē 31. oktobra vakarā svinamo Halovīnu jeb mirušo godināšanas svētkus ar tūkstošiem gadu senu vēsturi. "ZinZINOO" vadītājs Marģers skatītājiem pastāsta par gada biedējošākās nakts tradīcijām gan pasaulē, gan tepat, Latvijā.

Raidījumu veido Zinātkāres centra "Zinoo" speciālisti. Zinātkāros prātus pirmajā raidījumu sezonā izaicinās 25 raidījumi, ik piektdienu piedāvājot divas atklājumiem bagātas sērijas ar iespaidīgiem zinātniskiem eksperimentiem, smieklīgiem jokiem un pavisam nopietnām sarunām par aizraujošo un neizdibināmo zinātnes pasaulē.

Skaties "ZinZINOO" arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!