Par pirmo jaundzimušo cēsnieku Cēsu klīnikas Dzemdību nodaļā 2016. gadā kļuvis Ralfs Zvaigzne. Zīmīgi, ka Ralfs ir jaunākais brālītis māsai Elzai Lotei, kura, savukārt, bija pirmais jaundzimušais Cēsu bērns 2014. gadā.

Ralfs piedzima cēsnieku Sigitas un Raivja Zvaigžņu ģimenē šā gada 5. janvārī pulksten 00.16. Pēc vecāku teiktā, bērns bijis plānots uz 6. janvāri, Zvaigznes dienu, kā sakritība ar ģimenes uzvārdu, tādēļ liels esot bijis pārsteigums, kad, ierodoties dzemdēt, viņiem paziņots, ka Ralfs, visticamāk, kļūs par pirmo 2016. gadā dzimušo cēsnieku.

Zvaigžņu ģimenē jau aug četri bērni – 14, 12, piecus un divus gadus veci – divi brāļi un divas māsas, portālam Cālis.lv stāsta Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots.

Pēc dzemdībām māmiņa jūtas labi, un arī bērniņš esot mierīgs, tomēr Sigita atzīst, ka tāpat bijis stress, neraugoties uz to, ka šīs bijušas jau piektās dzemdības.

Kā stāsta nodaļas vecākā vecmāte Veronika Medne, ja viss noritēs, kā plānots, nedēļas beigās māte ar mazuli varēs doties mājās. Bērna svars piedzimstot bija 3550 grami, augums – 57 centimetri.

Sveikt vecākus bija ieradies arī Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kurš novēlēja veselību un ātru tikšanu mājās, kā arī neslēpa pārsteigumu par tādu sagadīšanos, ka vienā ģimenē nu augs divi Cēsu krustbērni.

"Tas ir ļoti veiksmīgs trāpījums," smaidot sacīja Rozenbergs, vienlaikus akcentējot, ka "priecājamies gan par jums, laimīgie vecāki, gan par jauno cēsnieku".

Kopumā 2015. gadā Cēsu klīnikas Dzemdību nodaļā piedzimis 461 bērns - 238 zēni un 223 meitenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!