Foto: Shutterstock

Labdarības akcijā ir saziedoti 21 483 eiro specializētu krēslu iegādei Bērnu slimnīcas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļai. Specializētie krēsli palīdzēs tiem mazajiem pacientiem un viņu vecākiem, kuri ikdienā ilgstoši tur mazuli tā sauktajā ķengura metodē, tādējādi veicinot ātrāku un veiksmīgāku bērna atveseļošanos un augšanu.

"Esam ļoti priecīgi un pateicīgi cilvēkiem par atsaucību, jo ziedotie līdzekļi jau pavisam drīz palīdzēs Bērnu slimnīcas pašu mazāko pacientu vecākiem savu atbalstu mazulim sniegt daudz labākos un piemērotākos apstākļos. Vecāku klātbūtne un ilgstoša bērniņa turēšana tā sauktajā ķengura metodē ir svarīga un vērtīga ne tikai mammai un tētim, bet arī bērnam. Tā ir pasaulē atzīta un ārstu rekomendēta terapijas metode, tāpēc jaunus, specializētus krēslus nodaļā gaida arī ārsti un māsiņas!" pateicību pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Mazie pacienti, kuru svars dažkārt nesasniedz pat vienu kilogramu, Bērnu slimnīcā ikdienā uzturas īpašās gultās vai inkubatoros, un ir pieslēgti daudziem aparātiem, kas ļauj viņiem augt, kļūt stiprākiem un veseļoties. Taču ar to ir par maz, jo katram mazulim ikdienā nepieciešams arī mammas un tēta pieskāriens. Pasaulē ir plaši izplatīta un uz zinātniskiem pierādījumiem balstīta terapijas metode, kas zināma kā ķengura metode, kad mamma un tētis ilgstoši tur bērnu uz krūtīm. Iespēja būt cieši blakus un sajust vienam otru ir svarīga gan bērnam, gan viņa vecākiem, kuriem šis ir emocionāli un arī fiziski grūts laiks.

Katru gadu Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā ārstējas aptuveni 300 bērni no visas Latvijas, kuri ir piedzimuši priekšlaikus vai ir ar nopietnām veselības problēmām. Lai palīdzētu mazajiem pacientiem atveseļoties un izaugt lieliem, nodaļa ir aprīkota ar mūsdienīgām tehnoloģijām, un par bērnu veselību rūpējas pieredzējuši un zinoši ārsti un medmāsas.

Labdarības akcijai varēja ziedot no 23. marta līdz 26. aprīlim visos "Rimi" un "Supenetto" veikalos visā Latvijā, kā arī ziedojot "Mans Rimi" naudas uzkrājumu, lielveikala tīkla un arī Bērnu slimnīca fonda mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!