Foto: stock.xchng

Noslēdzoties "Rīgas Rotary" kluba projektam, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neonatoloģijas klīnika saņēma aprīkojumu 46 676 eiro vērtībā. Pateicoties dāvinājumam, turpmāk priekšlaikus dzimušiem bērniem komfortablu aprūpi Bērnu slimnīcā nodrošinās divas jaunas siltumgultas.

Lai pašiem mazākajiem pacientiem nodrošinātu neinvazīvu, saudzīgu elpošanas atbalstu, ir saņemts papildinājums esošajām iekārtām, kas uztur pozitīvu izelpas pretspiedienu, tādā veidā mazinot hroniskas plaušu pataloģijas attīstības risku.

Savukārt divi jauniegūti infrasarkanās spektroskopijas monitori neinvazīvi noteiks šūnu skābekļa piesaisti, lai medicīniskais personāls varētu novērtēt asins cirkulāciju orgānos. Īpaši svarīgi tas ir jaundzimušajiem ar iedzimtām sirdskaitēm pirms un pēc operācijas, kā arī bērniem, kuri dzimuši asfiksijā un kuriem jāsaņem ārstnieciskā atdzesēšana, portālam "Cālis" skaidoja slimnīcā.

Labdarības projekts tika īstenots, turpinot jau agrāk iesākto veiksmīgo sadarbību starp Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu un "Rīgas Rotary" klubu. Šoreiz projektu realizēja ar ASV, Zviedrijas un Ungārijas, kā arī Latvijas "Rīdzenes" kluba līdzdalību. Papildu finansējums saņemts arī no "Rotary International" globālā fonda.

"Rotary" ir starptautiska organizācija, kas apvieno uzņēmējus un dažādu profesiju pārstāvjus visā pasaulē. "Rotary International" ietilpst 1,2 miljoni biedru 33 000 klubos vairāk nekā 200 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!