Foto: PantherMedia/Scanpix
Stefānija Kurlova (Stephanie Kurlow) no Sidnejas, Austrālijas, ir 14 gadus veca meitene, kura jau kopš mazotnes sapņo kļūt par profesionālu baletdejotāju. Taču 2010. gadā viņas ģimene pārgāja islāma ticībā un šķiet, ka viņas sapnis var arī nepiepildīties, jo uz baleta skatuves balerīna, kas tērpta hidžabā (kvadrātveida šalle, kas sedz galvu un kaklu, bet neaizsedz seju) vēl nav redzēta.

Taču Stefānija, kuras tēvs ir austrālietis, bet māte – krieviete, nepadodas, vēsta britu portāls Dailymail.co.uk. Viņa mēģinās lauzt tradīcijas un kļūt par pirmo balerīnu pasaulē, kas uzstāsies hidžabā. Meitene vietnē Launchgood.com, kas nodarbojas ar potenciālo balerīnu atlasi, lai uzņemtu profesionālā baleta skolā, ievietojusi aprakstu par sevi, cerot, ka varēs ne tikai dejot, bet vienlaikus arī sekot savai reliģijai. Šādā veidā meitene vēlas pierādīt, ka reliģija nevar būt par šķērsli, lai apgūtu jebkuras mākslas zināšanas.

Had such a fun photo shoot the other day!💙

A photo posted by sᴛᴇᴘʜᴀɴɪᴇ ᴋᴜʀʟᴏᴡ (@stephaniekurlow) on Sep 23, 2015 at 3:51am PDT

"Es plānoju apvienot pasauli, kļūt par pirmo musulmaniešu balerīnu. Tā es daudzos citos varu atjaunot ticību sev un iedvesmot viņus īstenot savus sapņus," raksta Stefānija. "Es vēlos, lai visi cilvēki apvienotos, neatkarīgi no ticības, rases un ādas krāsas. Es vēlos, lai nākotnes paaudzēm būtu daudz harmoniskāka un tolerantāka pasaule."

Had such a fun photo shoot the other day!💙 #wedanceasone #dailytelegraph

A photo posted by sᴛᴇᴘʜᴀɴɪᴇ ᴋᴜʀʟᴏᴡ (@stephaniekurlow) on Sep 23, 2015 at 3:26am PDT

Nākotnē Stefānija vēlas atvērt savu skatuves mākslu skolu, kur kopā mācīsies dažādu rasu jaunieši no dažādām kultūrām, ar dažādām reliģijām. "Es vēlos nākamajām paaudzēm sniegt iespēju sevi parādīt un izmainīt sabiedrības skatījumu caur mākslas burvju spēku," raksta meitene.

Had such a fun photo shoot the other day!💙 #wedanceasone

A photo posted by sᴛᴇᴘʜᴀɴɪᴇ ᴋᴜʀʟᴏᴡ (@stephaniekurlow) on Sep 23, 2015 at 3:16am PDT

Stefānija ir stingri nolēmusi cīnīties par tiesībām dejot tērpā, kurā viņa jūtas komfortabli, neraugoties uz vispārpieņemtajām normām un apkārtējo domām. Meitene atzīstas, ka ķer uz viņas vērstos skatienus un dzird čukstus par to, ka viņa nevarot dejot hidžabā. "Daži cilvēki baleta pasaulē redz nevis mani pašu, bet manu apģērbu, ko nesāju. Taču tas nav vienkārši apģērbs, tas man nozīmē visu," atklāti stāsta meitene.

Had such a fun photo shoot the other day!💙

A photo posted by sᴛᴇᴘʜᴀɴɪᴇ ᴋᴜʀʟᴏᴡ (@stephaniekurlow) on Sep 23, 2015 at 3:12am PDT

Stefānija baletu dejo jau kopš divu gadu vecuma. Sešu gadu vecumā viņa nospēlējusi galveno lomu kādā mākslas filmā, bet desmit un 13 gadu vecumā – ieguvusi pirmo vietu musulmaņiem organizētā jauno talantu konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!