Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 25. augustā, pulksten 11 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem aicināti uz darbnīcu "Mufe", kas notiks Raiņa un Aspazijas mājā Rīgā, Baznīcas ielā 30.

Vai šodien bērni zina, ko nozīmē tādi neparasti, Raiņa dzejoļos atrodami vārdi kā mantelis, mufe, ulis, incis, pērklītis, cilinders, salums, dairs, paziemiņa, ilgdusītis? Kopā ar mākslinieci Ilzi Aulmani draudzīgā atmosfērā būs iespēja zīmēt, līmēt un veidot, fantazējot par šo un citu aizraujošu, Raiņa lietotu vārdu nozīmi un iedzīvinot tos savos mākslas darbos, stāsta Kaspars Zalāns,
Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciālists.

Ilze Aulmane ir mācījusies Ogres Mākslas skolā un citās skolās, Latvijas Mākslas akadēmijā šogad turpinās studijas maģistratūrā. Strādājusi gan kā pedagoģe, gan dežurante, gan izstāžu zāles kuratore. Piedalījusies dažādās izstādēs un arvien nopietnāk grib pievērsties savai radošajai darbībai.

Darbnīca "Mufe" ir trešā no septiņām nodarbībām ģimenēm, kas no jūnija līdz decembrim notiek Raiņa un Aspazijas mājā. Piecas mākslinieces – Ilze Aulmane, Ieva Baumgarte, Līva Kaprāle, Ella Mežule un Eva Vēvere –, izmantojot dažādas tēlotājmākslas tehnikas (grafiku, glezniecību, tekstila dizainu u.c.) un rosinot bērnus un vecākus iepazīt Aspazijas un Raiņa tekstus, sniegs iespēju ģimenēm radoši darboties kopā, veidojot savus mākslas darbus.

Darbnīcas ilgums ir pusotra stunda. Vecāki un vecvecāki aicināti līdzdarboties.

Interesenti aicināti pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu dora.pauzere@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruņa numuru 29572469. Ieeja ģimenēm ar bērniem – trīs eiro.

Šis būs Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums. Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Darbnīcu ciklu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!