Foto: Shutterstock

No 4. oktobra līdz 31. oktobrim Rīgas Centrālajā bibliotēkā (RCB), Bērnu literatūras nodaļā, būs apskatāma Ungārijas Pastmarku muzeja veidotā izstāde bērniem "Pastmarku stāsti", kura apmeklētājiem sniegts ieskatu pastmarku vēsturē.

Izstādes "Pastmarku stāsti" atklāšanas pasākums notiks ceturtdien, 4. oktobrī, pulksten 16 RCB 7. stāvā, ziņo RCB pārstāve Santa Rukmane. Pēc izstādes atklāšanas bērniem būs iespēja izveidot arī pašiem savu pastmarkas dizainu, izmantojot mīļākos pasaku tēlus, dzīvniekus, svētku simboliku vai ko citu.

Ungārijas Pastmarku muzejs izstādi "Pastmarku stāsti" izveidojis speciāli ikgadējām Ungārijas dienām Latvijā, kurām par godu notiek dažādi pasākumi, sākot ar koncertiem, un beidzot ar dažādām aktivitātēm un mākslas izstādēm. To laikā Latvijas iedzīvotāji tiek dažādos veidos iepazīstināti ar Ungārijas kultūru. Vairāk par pasākumiem, kas saistīti ar Ungārijas dienām Latvijā vari uzzināt šeit.

Ungārijas Pasta dibinātais Pastmarku muzejs savas durvis apmeklētajiem vēra 1930. gadā. Tas joprojām ir vienīgais muzejs, kurā var apskatīt visu valstu pastmarkas, tajā skaitā arī Latvijas pastmarkas. Pirmo Latvijas pastmarku izdeva 1918. gadā. Padomju laikā nebija Latvijas pastmarku, tās atsāka izdot pēc neatkarības atgūšanas 1991. gadā.

Izstādes atklāšana ir publisks pasākums, kura laikā uzņemtie foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti bibliotēkas publicitātes pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!