Foto: Publicitātes attēls
Šogad biedrība "Dr.Klauns" ir sagatavojusi 20 jaunus dakterus Klaunus, no kuriem divi ir sākuši darbu Rēzeknes slimnīcas Bērnu nodaļā, radot iespēju bērniem veseļoties ar prieku.

Savā pirmajā darba dienā Rēzeknes slimnīcā jaunie dakteri Klauni aktīvi pavadīja laiku dažādās nodarbēs ar mazajiem pacientiem, personālu, viesiem, arī šeit pirmo reizi iepazīstinot ar medicīnas klaunādes nozīmi, iespējām īpašā veidā sniegt pozitīvas emocijas un atbalstu bērniem veseļošanās laikā.

Biedrība "Dr.Klauns" četros pastāvēšanas gados trešo reizi organizēja mācību kursu jaunajiem dakteriem Klauniem. Pēc pusgada teorētisko un praktisko nodarbību medicīnas klaunādē 20 jaunie dakteri Klauni uzsāks patstāvīgu darbu, kā arī turpmāk pilnveidos zināšanas un prasmes biedrības "Dr.Klauns" organizētajās mācībās, kopā ar kolēģiem no Latvijas un citām valstīm. Dakteri Klauni tagad strādā jau slimnīcās Liepājā, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs, kā arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Rīgā.

"Mums ir milzīgs prieks, ka šogad izdevās paplašināt medicīnas klaunādes programmas darbību, un jaunie dakteri Klauni uzsāks darbu reģionālās slimnīcās Rēzeknē, Liepājā un Daugavpilī, kur mums tagad ir iespēja pievērst uzmanību un pilnībā atbalstīt mazos pacientus. Jaunie dakteri Klauni ir izturējuši nopietnu atlases procesu un ar lielu uzcītību apguva programmu. Mēs esam bezgala pateicīgi visiem, kas sniedz atbalstu mūsu darbam, ieskaitot arī finansiālu, atsevišķi pateicamies gan vietējai pašvaldībai, it īpaši – Rēzeknes slimnīcas vadībai un personālam par morālo atbalstu un uzticēšanos," atklāj biedrības "Dr.Klauns" vadītāja Marianna Milovska.

Foto: Publicitātes attēls

"Dakteri Klauni uzsāk darba gaitas arī Latgalē, Rēzeknes slimnīcā, tādēļ gan slimnīcas personāls, gan bērni ir priecīgi par šādu jaunumu, jo mazie pacienti, rūpes par viņiem vienmēr ir bijusi mūsu prioritāte, tāpēc ceru, ka dakteru Klaunu klātbūtne slimnīcā palīdzēs pārvarēt satraukumu, aizmirst sāpes un gūt pozitīvas emocijas, kas ir ļoti svarīgi atveseļošanās procesā," saka SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes priekšsēdētāja Marita Zeltiņa.

Biedrība "Dr. Klauns" kā sabiedriska labdarības organizācija darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 25 profesionāli medicīnas klauni – dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība "Dr. Klauns" īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!