Foto: Shutterstock

9. novembrī ap pulksten 8 Rīgā, Iļģuciemā, uz kāda veikala kāpnēm sievietei sākušās ļoti straujas dzemdības, kā rezultātā mazulis piedzima nevis kā ierasts – slimnīcā vai mājās, bet uz ielas, "Cālis" apstiprināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Viņa apliecināja, ka izsaukums saņemts pulksten 8.07. NMP dienesta brigāde nekavējoties izbrauca un ieradās notikuma vietā pēc astoņām minūtēm.

Bērniņš tik tikko bija piedzimis. Mediķi operatīvi sniedza visu nepieciešamo palīdzību mātei un jaundzimušajam puisēnam un nogādāja abus slimnīcā, jau pulksten 8.31 nododot slimnīcas mediķiem tālākai aprūpei.

Kā stāsta aculiecinieki, blakus sievietei bijis arī kāds ļoti satraucies vīrietis un notikušo redzējuši gana daudz cilvēki, jo pavisam netālu atrodas sabiedriskā transporta pietura.

Bukša uzsver, ka dzemdības ir individuāls process, un katrai sievietei sāpju līmenis ir citāds. Nereti mazuļi piedzimst mājās, kad arī sieviete nav pamanījusi dzemdību priekšvēstnešus un nepagūst aizbraukt uz dzemdību iestādi.

Atgādinām, ka 2014. gada janvārī kāda sieviete laida pasaulē meitiņu Bauskā, lielveikala "Rimi" tualetē. Arī toreiz bērniņš piedzima bez citu palīdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!