Foto: Shutterstock

Svētdien, 11. decembrī pulksten 12, Rīgas Lutera baznīcā notiks dievkalpojums ar aizlūguma brīdi bērnu piemiņai. Īpaši aicināti tie, kuri piedzīvojuši sava bērna zaudējumu.

"Lai pieminētu bērnus un atgādinātu pasaulei, ka viņi bija ļoti gaidīti, mīlēti, īsti un patiesi, un ka vienmēr viņus atcerēsimies, pēc dievkalpojuma pie baznīcas gaisā palaidīsim simtiem balonu," teikts "Dvēseļu dārzs" mājaslapā.

Vēlamies būt kopā ar vecākiem, kas sēro, atgādinot, ka viņi savās bēdās nav vieni. Tā ir arī zīme, ka mirušie bērni pieder tai pašai garīgajai saimei, kam piederam mēs. Ja arī viņi nav kristīti uz zemes, tad ir kristīti debesīs – Dieva bērni, Debesu valstības mantinieki kā dzīvi zari pie īstā vīna koka, uzsver dievkalpojuma organizatori.

Gaismas akcija, kuras laikā tiek iedegtas svecītes pāragri mirušo dēlu, meitu, brāļu, māsu mazbērnu piemiņai, sākās 1997. gadā kā dažu cilvēku iniciatīva tīmeklī. Gadu gaitā tā izpletusies no valsts uz valsti, un 11. decembrī pulksten 19 ikviens aicināts iedegt svecītes arī savās mājās, tādējādi atgādinot par šo bērnu atstātu gaismu, kas turpina starot no viņu nenodzīvotajām dzīvēm šeit un tā ceļa, kurā viņi ir tagad – taipus redzamajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!