Foto: LETA

Svētdien, 21. oktobrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienu "Latviju – ieraudzīt un iepazīt – ceļojot". Programmas piedāvājumā: ekskursijas, spēles, radošās darbnīcas, iespēja veikt uzdevums darba lapās, kā arī apskatīt visu muzeja ekspozīciju.

Pulksten 12 un 15 sāksies Ģimenes dienas ekskursija "Latvijas apceļošana – kā bija un kā ir". Ekskursijas dalībnieki, klausoties un vērojot, nokļūs 1930. gadu Latvijas apceļotāja jeb tūrista lomā, iepazīstot nozīmīgus Latvijas kultūrvēsturiskos objektus un vietas, uzzinot, kādas bijušas ceļošanas iespējas un paradumi, kā arī vērojot un salīdzinot aizraujošās un dzīvespriecīgās nozares – tūrisma iespējas toreiz un tagad. Tiks iepazītas interesantas un īpašas muzejiskas liecības, kas stāsta par Latviju pāri laika priekškaram, vēsta Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.

Visas dienas garumā, no pulksten 11 līdz 17, gan mazie, gan lielie apmeklētāji varēs izmēģināt savus spēkus, vērīgumu, atjautību un zināšanas, piedaloties dažādās radošās nodarbēs visām paaudzēm. Spēle "Salikt lielo puzli – Latvijas karti!" ir azartisks uzdevums katram atsevišķi vai visai ģimenei kopā. Savukārt "pamodināt" meklētāja maņu būs iespēja, ņemot savās rokās darba lapas "Meklējam atbildes!" un ar apņēmību veikt tur iekļautos uzdevumus. Bērni savus iespaidus varēs izteikt arī zīmējot, krāsojot radošajā darbnīcā "Ceļojam!".

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu – 2,50 eiro; pensionāriem un studentiem – 1,50 eiro, skolēniem 0,50 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem – brīva ieeja, programmas piedāvājums – bez atsevišķas maksas.

Vairāk informācijas vari uzzināt, zvanot pa tālruņiem 67356676 un 67356677 vai Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!