Foto: Publicitātes attēli

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs skolēnu rudens brīvlaika dienās – 25., 26., 27. oktobrī – pulksten 12 aicina skolēnus, vecākus, pedagogus apmeklēt piedāvātās ekskursijas, nodarbības un muzejpedagoģiskās programmas.

Skolēnu brīvlaika piedāvāto programmu dalībniekiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo apmeklējuma maksu – divus eiro.

Trešdien, 25. oktobrī pulksten 12 paredzēta programma "Leģendas un teikas par Rīgu", kas notiks muzeja ekspozīcijas zālēs, sniedzot iespēju ielūkoties aiz vēsturisko faktu un leģendu priekškara. Programmas gaitā, ieklausoties muzeja pedagoga stāstītajās teikās, leģendās, kā arī uzzinot patiesus vēsturiskus notikumus, varēs iepazīt Rīgas vēsturi un interesantus muzeja priekšmetus. Teikas, leģendas, notikumu un ikdienas dzīves apraksti par Rīgu un rīdziniekiem vēsturiskās atmiņas paletē ir vērtību skalas virsotnē. Dzīvesveids vienmēr ir bijis saistīts ar laikmetu, tradīcijām, pasaules redzējumu, ideāliem, ticību.

Ceturtdien, 26. oktobrī pulksten 12 notiks ekskursija un radošā darbnīca izstādē "Laika mūzika. Pulksteņi no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma. 17.–20. gs.". Šajā izstādē līdz šim nepieredzēti plašā amplitūdā ir eksponēti unikālākie un interesantākie pulksteņi no muzeja kolekcijas. Izstādē, sekojot hronoloģiskai pulksteņu veidu un stilu attīstībai, apskatāmi vairāk kā 150 muzeja kolekcijas pulksteņi, kā arī vēsturiski interjera priekšmeti. Izstādē tikšķ, dimd, skan, dzied dažādu gadsimtu laikrāži, radot maģisku nepārtrauktā laika ritējuma mūziku.

Piektdien, 27. oktobrī pulksten 12 noslēpumainajās Rīgas Doma Krustejas velvēs skolēni un interesenti tiek aicināti uz programmu "Rīgas Doma Krustejas zvēri". Programmas dalībniekiem būs iespēja uzzināt daudz interesanta par Rīgas Doma Krustejas vēsturi un arhitektūru, kā arī iepazīt tajā apskatāmos unikālos eksponātus – lielgabalus, pieminekļus, senas pilsētas dzīves detaļas un arī veikt uzdevumu – ieraudzīt, pamanīt dzīvnieku atveidojumus Krustejas priekšmetos un arhitektūras detaļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!