Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 16. aprīlī no pulksten 10 līdz 19 Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) ātrijā, Ķīpsalas ielā 6, Rīgā, jau septīto reizi notiks RTU Prāta spēles skolēniem, kurās noskaidros atjautīgākos dalībniekus šahā, bridžā un dambretē. Labākajiem spēlētājiem garantētas RTU stipendijas un citas vērtīgas balvas.

Prāta spēlēs piedalīties var ikviens jaunietis, kuram nav augstākās izglītības un kurš nav iepriekš studējis RTU. Īpaši aicināti 10., 11. un 12. klases skolēni, kuri interesējas par iespējām studēt inženierzinātnes RTU. Pieteikties spēlēm var, aizpildot elektronisko anketu šeit. Dalība sacensībās – bez maksas.

"Prāta spēles ir iespēja iepazīt RTU, turklāt nedaudz neparastākā veidā – gan sacenšoties, gan apskatot vidi, iepazīstot cilvēkus un universitātes atmosfēru. RTU novērtē un gaida savā pulkā jaunus, apķērīgus, mērķtiecīgus un ar loģisko domāšanu apveltītus cilvēkus, kādi neapšaubāmi ir intelektuālo spēļu – šaha, bridža un dambretes – spēlētāji," saka RTU Studiju departamenta direktore un viena no Prāta spēļu organizatorēm Ilze Birzniece.

RTU Prāta spēļu uzvarētājus apbalvos ar naudas balvām, kuras izsniegs kā dāvanu kartes, kas izmantojamas, maksājot par RTU sagatavošanas kursiem vai mācību maksu. Brīdī, kad balvas ieguvējs ir iestājies RTU, dāvanu karte būs saņemama arī kā stipendija. Bez naudas balvām dalībnieki izcīnīs kausus un citus vērtīgus pārsteigumus, kā arī visiem dalībniekiem pasākuma dienā tiks nodrošinātas pusdienas. Kopējais sacensību balvu fonds pārsniedz 3500 eiro.

"Dambreti spēlēju apmēram sešus gadus, un, lai arī, manuprāt, dambrete un šahs jauniešu vidū nav pārāk populāri sporta veidi, pagājušā gada Prāta spēlēs tikos ar spēcīgiem konkurentiem," stāsta RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Aviācijas transporta studiju programmas 1. kursa students Vladislavs Ivanovs, kurš 2015. gada Prāta spēlēs ieguva Latgales reģiona labākā jaunā dambretista titulu.

Plašāka informācija par Prāta spēļu turnīru satrodama šeit. nolikumi skatāmi RTU mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!