Foto: Shutterstock

Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija un Latvijas Audžuģimeņu biedrība 20. jūnijā sākusi ziedojumu vākšanas kampaņu "Sagādā vasaras priekus audžubērniem!". Kampaņas laikā ikviens ir aicināts ziedot līdzekļus, lai radītu iespēju SOS ģimenēs augošajiem bērniem piedalīties dažādās vasaras nometnēs un attīstīt savas prasmes, augustā organizējot divas piecu dienu nometnes bērniem, kuri aug Latvijas Audžuģimeņu biedrības atbalstītajās ģimenēs.

Ikviens veikalu "Rimi" un "Supernetto" pircējs var palīdzēt sagādāt vasaras priekus audžubērniem, ziedojot kastītēs, kas izvietotas pie veikalu kasēm.

Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja: "SOS ģimenes dienu un nakti rūpējas par bērniem, kuriem savas neilgās dzīves laikā bieži nācies piedzīvot sāpīgus brīžus. Audžuvecāki sniedz šiem bērniem jaunas mājas, palīdz dziedēt agrāk piedzīvotās traumas un daudz laika un resursus iegulda bērnu attīstībā un tās veicināšanā. Vasarā ikvienam no SOS ģimeņu bērniem cenšamies piemeklēt vecumam un interesēm piemērotu vasaras nometni, kur piedzīvot jaukus brīžus, dibināt jaunas draudzības un apgūt jaunas prasmes un iemaņas."

Latvijas Audžuģimeņu biedrības direktore Ilze Golvere: "Ja mēs pārstādām koku un ja sakne ir ievainota, tad ir jāpieliek daudz lielākas pūles, lai koks augtu. Ja šim kokam augsne nav laba, tad viņš nespēj nest augļus. Laba ģimene ir tā labā augsne, kur bērns harmoniski var attīstīties. Bet arī mēs varam būt atbalsts šīm ģimenēm. Šoreiz - nodrošinot vasaras nometnes bāreņiem un bez vecāku gadības palikušiem bērniem."

225 ģimenēs, kuras atbalsta Latvijas SOS bērnu ciematu asociācija un Latvijas Audžuģimeņu biedrība, savas jaunās mājas ir raduši vairāk nekā 500 bērni, kuri zaudējuši savu bioloģisko ģimeņu gādību. Lai bērni varētu vasarā piedzīvot pozitīvas emocijas, ģimenes ik gadu cenšas bērniem sagādāt iespēju apmeklēt vecumam un interesēm atbilstošu vasaras nometni.

Četru piecu dienu nometnes izmaksas vienam bērnam Latvijā ir vidēji 140 līdz 200 eiro. Tā kā lielā daļā audžuģimeņu aug vairāki audžubērni, izmaksas, kas jāsedz audžuģimenēm, ir ļoti ievērojamas, tādēļ tām nepieciešams sabiedrības atbalsts.

Kampaņa minētajos veikalos norisināsies līdz 7. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!