Foto: Publicitātes foto

Sākas ikgadējā labdarības akcija "Smiekli ārstē!". Akcija turpināsies līdz 2. oktobrim un tās laikā tiek vākti līdzekļi, kas ļautu dakteriem Klauniem turpināt darboties slimnīcās kopā ar mazajiem pacientiem tikpat aktīvi, kā līdz šim.

"Dakteri Klauni, pateicoties sabiedrības atbalstam, jau vairākus gadus, ik dienas iepriecina bērnus slimnīcās. Ziedojumu vākšanas akcijās iegūtie līdzekļi ļauj nodrošināt dakteru Klaunu darbu un viņi ikdienas mazajiem pacientiem sniedz atbalstu un palīdz ar smaidu pārciest ārstēšanas procesu," stāsta "Dr. Klauna" programmas vadītāja Marianna Milovska.

Viņa atzīst, ka uz pirmajiem dakteriem Klauniem pirms sešiem gadiem mediķi slimnīcās skatījušies ar nelielām aizdomām: "Sākumā ārsti skatījās ar tādu kā skepsi, tomēr šobrīd arī mediķi neparastos dakterīšus uztver kā palīgus un pat sauc par kolēģiem. Savukārt bērni redz, ka slimnīca – tās nav tikai bēdas un briesmas, tas ir atveseļošanās process, kura laikā var pat smieties un priecāties."

Sešu gadu laikā, kopš projekta uzsākšanas, dakteri Klauni simtiem bērnu visā Latvijā ir padarījuši grūto ārstēšanās procesu kaut nedaudz vieglāku, mazinot satraukumu, bailes un vientulību, kas var ietekmēt atveseļošanos. "Klauni savā ziņā pilda arī psihologa funkcijas, un tas palīdz ne tikai bērniem, bet arī pacientu vecākiem," uzver Marianna. "Klauni darbojas ar mazajiem pacientiem laikā, kas ikvienai ģimenei ir grūts un nepatīkams, un, protams, ka arī vecākiem ir vieglāk, ja viņi savu bērnu redz priecīgu, neskatoties uz slimību."

Ziedot "Dr. Klauna" programmai iespējams ziedojumu kastītēs, kas izvietotas veikalos "Rimi", veicot pārskaitījumu biedrībai "Dr. Klauns" un zvanot pa ziedojumu tālruni 90006086. Veicot vienu zvanu, tiek ziedoti 1,42 eiro vai pa tālruni 90006666, veicot vienu zvanu tiek ziedoti 4,27 eiro.

Jau ceturto gadu pēc kārtas dakteru Klaunu ilggadējs partneris – Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" – turpinās atbalstīt viņu darbu, ziedojot vienu eiro centu no katra iegādātā "Rasēna" produkta mazo pacientu priekam slimnīcās visā Latvijā.

Rekvizīti ziedojumiem:

Biedrība "Dr.Klauns"
Reģ.nr. 40008199816
AS SEB Banka, kods UNLALV2X
Konts: LV43UNLA0050019740644

Kartes pārskaitījumus ir viegli veikt no Dr.Klaunu mājaslapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!