11. janvārī pulksten 16 Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra interneta vietnē tiks atklāta virtuālā konkursa "Domā! Zini! Mācies!" jaunā sezona. Konkursā piedalīties aicināts ikviens 7.-9. klases skolēns, kurš ieinteresēts papildināt savas zināšanas eksaktajos mācību priekšmetos, pierādīt savu erudīciju, sacenšoties ar jauniešiem visā Latvijā, un "asināt" prātu, pildot āķīgus uzdevumus fizikā, ķīmijā, bioloģijā un matemātikā.

No 11. janvāra līdz 13. martam katru nedēļu konkursa dalībnieki būs aicināti atrisināt astoņus "cietos riekstus". Ik nedēļu konkursantiem nāksies "lauzīt galvas", piemēram, par mūsdienu ierīcēm, kas var radīt bezmiegu, par dažādām vielām, kas palīdz uzturēt tīrus stiklus, par to, cik ilgā laikā iespējams uzlādēt mobilo telefonu, ja ņem vērā lietoto operātējsistēmu un lietojumprogrammatūru, kā arī daudziem citiem jautājumiem, portāku Cālis.lv informēja LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra projekta koordinatore Santa Margeviča.

Konkurss "Domā! Zini! Mācies!" šogad noritēs jau septīto reizi. Katru gadu tajā iesaistās ap 500 skolēnu no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām. 8. un 9. klašu skolēniem konkurss ir iespēja sacensties par ceļa zīmi uz 15. Eiropas Savienības (ES) dabaszinātņu olimpiādi (The European Union Science Olympiad), kas 2017. gadā notiks Kopenhāgenā, Dānijā. Olimpiāde ik gadus ir vērienīgākais ES notikums, kas organizēts talantīgiem skolēniem ar interesi par eksaktajām zinātnēm. Tāpat ikviens konkursants sacentīsies par dalību divu dienu pasākumā "Ekspedīcija zinātņu pasaulē", kas notiks pavasarī.

Plašāka informācija par konkursu, kā arī iespēja reģistrēt dalību – dzm.lu.lv sadaļā "Skolēniem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!