Foto: Shutterstock
Līdz 17. jūlijam ikviens aicināts nobalsot par kādu no 24 talatntīgu jauniešu sapņiem, lai palielinātu viņu iespējas tos arī īstenot. Balsošana notiek konkursa "Diena kā piedzīvojums" īstenošanas gaitā.

Izveidot un saprogrammēt savu robotu, uzlabot valodas prasmes, piedaloties debatēs, ierakstīt pirmo dziesmu profesionālā mūzikas studijā, sarīkot bērniem bezmaksas deju nodarbības vai apgleznot sporta zāles sienas, iegādāties nepieciešamo sporta inventāru, lai sasniegtu arvien lielākus mērķus sportā, apgūt jāšanas prasmes, fotomākslu vai glezniecību - tie ir daži no drosmīgu Latvijas jauniešu sapņiem, kas tika pieteikti "Narvensen" rīkotajā konkursā, kura mērķis ir veicināt jauniešu iespējas realizēt savu potenciālu.

Balsot var šeit.

Kopumā konkursam jaunieši no visas Latvijas pieteica 44 projektus, bet konkursa žūrija izvēlējās 24 labākos, par kuriem līdz 17. jūlijam, ikvienam ir iespēja atdot savu balsi tautas interneta balsojumā. Tieši balsojuma rezultāts noteiks tos piecus jauniešus, kuri saņems finansējumu kopumā 10 000 eiro apmērā, lai īstenotu savus sapņus.

"Lai dzīvē sasniegtu augstas virsotnes un realizētu iecerēto, no sākuma savs mērķis ir jāizsapņo un jāiztēlojas. Tāpēc mēs vēlamies motivēt jauniešus sapņot, darīt un piepildīt savas ieceres dzīvē, kā arī drosmīgākajiem vēlamies palīdzēt praktiski. Latvijā jauniešiem ir ļoti dažādi un skaisti sapņi, mums ir daudz talantīgu un radošu jaunu cilvēku. Viņiem netrūkst entuziasma un mērķtiecības, taču dažkārt trūkst finansiāla atbalsta, kas var kļūt klupšanas akmens ideju piepildīšanā. Tāpēc jau trešo gadu rīkojam jauniešu ideju konkursu "Diena kā piedzīvojums" un ceram, ka konkursa dalībnieku piemērs kalpos kā iedvesma arī citiem jauniešiem īstenot savus sapņus," stāsta SIA "Narvesen Baltija" valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica.

Konkursa finālā iekļuvušie pieteikumi

Rīgas reģionā par uzvaru cīnīsies

Dāniels Lācis – Moisejenkovs nodarbojas ar kartingu sportu un nākotnē sapņo nodarboties ar auto sportu, tāpēc konkursā piedalās, lai varētu iegādāties savu personīgo kartingu.

Dāvida Jāņa – Baumaņa talants ir dziedāšana, un viņš sapņo ierakstīt studijā savu solo dziesmu.

Edžus Kauķis ir burvju triku mākslinieks un sapņo ar savu talantu dalīties arī ar citiem, rīkojot koncertus citviet Latvijā.

Edgara Kozuliņa talants un aizraušanās ir dejošana, tāpēc viņš sapņo rīkot bezmaksas deju nodarbības bērniem.

Šarlote Šķēle ir tramplīnlēcēja un pirmā meitene Latvijā, kas nodarbojas ar šo sporta veidu, tāpēc viņai ir nepieciešami līdzekļi, lai uzlabotu savu sportisko sagatavotību un treniņiem sporta kompleksiem ārzemēs.

Kurzemes reģionā par uzvaru cīnīsies

Ingus Jēkabsons, kurš aizraujas ar filmu filmēšanu.

Laine Būmeistere, kura vēlas pilnveidot savas ģitārspēles prasmes.

Māra Krista Jefrimenko, kura uzvaras gadījumā vēlas uzlabot savas skolas telpas, izremontējot sporta zāles sienu un apgleznojot to.

Artūrs Niklāvs Medveds aizraujas ar skriešanu un uzvaras gadījumā saņemtos līdzekļus plāno iztērēt jauna skriešanas inventāra iegādei, kā arī ārzemju treniņnometnes apmeklējumam.

Vidzemē par uzvaru cīnīsies

Jaunais fotogrāfs Indars Krieviņš, kurš vēlas iegādāties jaunu inventāru fotografēšanai.

Triatlonists Savēlijs Suharževskis, kurš piedalās starptautiskā mēroga sacensībās un vēlas piedalīties triatlonistu sagatavošanas treniņnometnē un Eiropas triatlona kausa sacensībās.

Samanta Samarina, kura sapņo uzlabot savas un arī sava pagasta jauniešu kroketa spēles spējas.

Savukārt Roberts Eiduks nodarbojas ar armrestlingu un ir daudzkārtējs medaļu ieguvējs. Viņš vēlas ierīkot sporta zāli savas mājas pagrabā.

Roberta Atraste ir māksliniece un uzvaras gadījumā vēlas iegādāties visu nepieciešamo kvalitatīvu un skaistu gleznu radīšanai.

Latgalē par uzvaru cīnīsies

Aivars Buno Salna, kurš sapņo izdot savas mūzikas grupas pirmo mūzikas albumu.

Jolanta Krukovska, kura pašmācības ceļā apguva konfekšu pušķu gatavošanas metodes un nu vēlas apmeklēt floristikas kursus, lai pilnveidotu savas zināšanas.

Rihards Krilovs pašmācības ceļā apgūst ģitārspēli, un viņš vēlas apceļot Latviju, priecējot ar savu priekšnesumu iedzīvotājus.

Rihards Isakovičs darbojas kā video operators, un sapņo kļūt par profesionālu operatoru, ņemot piemēru no sava tēva.

Angeļina Krupenko ir debašu meistars un vēlas uzlabot savas valodu zināšanas apmeklējot, valodu kursus.

Zemgales reģionā par uzvaru cīnīsies

Elīna Jurēvicai patīk zīmēt, taču viņa sapņo apgūt arī jaunietei pavisam jaunu mākslas veidu – darbu ar keramiku.

Dāvi Vāceri turpretī aizrauj eksaktās zinātnes, un viņš sapņo saprogrammēt un izveidot savu robotu.

Līga Holodņikova ir topošā māksliniece, kas sapņo iestāties Latvijas Mākslas akadēmijā, tāpēc uzvaras gadījumā plāno ieguldīt līdzekļus zīmēšanas, gleznošas un kompozīcijas kursos.

Antrai Salmgriezei sirdslieta ir fotografēšana un viņa vēlas iegādāties jaunu foto kameru.

Juritai Agnetai labi padodas vesera mešana, tāpēc viņa ir iecerējusi iegādāties jaunu inventāru.

"Diena kā piedzīvojums" laikā 15 līdz 20 gadus veciem jauniešiem tika sniegta iespēja pierādīt sevi dažādās jomās, piemēram, mākslas, mūzikas, zinātnes, sporta, moderno tehnoloģiju un citās. Piecu labāko un pārliecinošāko pieteikumu autori, pa vienam no katra Latvijas reģiona saņems līdz 2000 eiro finansējumu sava talanta attīstībai un ieceru īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!