Foto: LETA

"Lattelecom" Rīgas maratona divu dienu programmu arī šogad atklās "Rimi bērnu diena" pašiem mazākajiem skrējējiem un ģimenēm. No 13. marta maratona mājaslapā sākas reģistrācija "Rimi bērnu dienas" skrējieniem.

Sagaidāms, ka kopumā šogad 19. maijā skriešanas priekus varēs izbaudīt līdz pat 12 000 mazo skrējēju, izvēloties saviem spēkiem piemērotāko distanci – "mazajiem", 300 metrus, 600 metrus vai 4,2 kilometrus garo ģimeņu skrējienu.

Šogad "Rimi bērnu dienu" atklās ģimeņu skrējiens ar jaunu 4,2 kilometrus garu trasi pašā Rīgas centrā. Jaunais trases maršruts sestdienas rītā vedīs pāri Vanšu tiltam, gar Brīvības pieminekli un uz finiša taisni cauri Vecrīgai. Ģimeņu skrējienā aicināti piedalīties visa vecuma bērni bez vecuma ierobežojuma kopā ar ģimeni, radiem vai draugiem. Ģimeņu skrējienā tiks veikta arī laika kontrole un pēc skrējiena visiem dalībniekiem būs pieejamas ne tikai finišētāju medaļas un somiņas ar spēcinošiem našķiem, bet mājaslapā – arī diploms ar rezultātu.

Tūlīt pēc ģimeņu skrējiena starti tiks doti mazajām trasītēm un aktivitātēm. No pulksten 11 uz kārtīgu izskriešanos un izzinošām aktivitātēm tiek aicināti jaunie skrējēji līdz 12 gadu vecumam. Šogad skriešanas trasītes 11. novembra krastmalā saglabāsies 300 metru un 600 metru garumā, bet paši mazākie bērni līdz trīs gadu vecumam ir aicināti uz šķēršļu trasīti "Mazie". Katru gadu pasākumā lielākā dalībnieku grupa ir vecumā no 5 līdz 8 gadiem, tādēļ organizatori arī šogad parūpējušies, lai gados jaunākie skrējēji skriešanas trasēs varētu doties pieaugušo pavadībā. Paralēli skriešanas trasītēm visas dienas garumā 11. novembra krastmalā visu vecumu dalībniekiem būs iespējams iesaistīties radošās un izzinošās aktivitātēs.

Dalība "Rimi bērnu dienas" skrējienos un aktivitātēs, izņemot ģimeņu skrējienu, ir bez maksas. Dalības maksa ģimeņu skrējienā par vienu skrējēju ir no četriem līdz pieciem eiro, atkarībā no pieteikto dalībnieku skaita. Taču dalībnieki tiek aicināti pieteikties laicīgi, jo dalībnieku limits aktivitātēm 11. novembra krastmalā būs 10 000 dalībnieku, savukārt ģimeņu skrējienam pieci tūkstoši dalībnieku.

"Rimi bērnu dienas" visām distancēm iespējams reģistrēties "Lattelecom" Rīgas maratona mājaslapā "Lattelecomrigasmaratons.lv" sadaļā "Rimi bērnu diena". Bērnus pasākumam jāpiesaka pieaugušajiem, kas 19. maijā plāno piedalīties un varēs uzraudzīt bērnu skrējienos un aktivitātēs.

Starta numurus visām mazajām trasītēm, kas norisināsies bez laika kontroles, reģistrēto dalībnieku vecāki un ģimenes locekļi no 3. līdz 18. maijam, uzrādot reģistrācijas brīdī saņemto apstiprinājuma vēstuli, varēs izņemt reģistrācijas brīdī izvēlētajā "Rimi" veikalā vai "Lattelecom Rīgas" maratona EXPO 18. maijā. Piesakoties vecāki tiek aicināti pārdomāti izvēlēties sev ērtāko mazo distanču starta numura saņemšanas vietu, jo starta numurus varēs izņemt tikai izvēlētajā "Rimi". Taču šogad to būs iespējams izdarīt 14 veikalu informācijas stendos – Rīgā, Ogrē, Kauguros, Salaspilī vai Siguldā. Savukārt Ģimeņu skrējiena starta numuri būs aprīkoti ar īpašu laiku mērīšanas čipu, tādēļ tos izņemt būs iespējams tikai "Lattelecom" Rīgas maratona EXPO 18. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!